Ajánló

2022.10.26. 12:00

Örökösök mindenütt

A Dunaújvárosi Hírlap a könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánl olvasnivalót.

DH

Egykoron donorként eszébe sem jutott, mit adhat tovább Fotó: JK

 A sorozatokról átnyergelt a független történetekre

Linwood Barclay: Hajsza 

Aki bújt, aki nem... 
Miles Cooksonnak mindene megvan, amiről az ember csak álmodhat – egyet kivéve: az időt. A halálos betegség, amivel diagnosztizálták, ráadásul öröklődő, ötven százalék annak a valószínűsége, hogy utódainak is szembe kell nézniük ezzel a szörnyű kórral. 
Kilenc gyermekét kell most megtalálnia, hogy tájékoztassa őket az esetleg rájuk váró próbatételről, ami nem lesz egyszerű, hiszen nem ismeri őket, semmit sem tud róluk – egykor ugyanis spermadonorként élt. A keresés során egyvalami gyorsan kiderül: nem csak ő kutatja a leszármazottait. 
„Izgalmas thriller a feszültségkeltés nagymesterétől.” – írja róla a thrillerirodalom koronázatlan királya, Stephen King, márpedig a műfaj másik koronázatlan királya állítja mindezt. 

A szerző, Linwood Barclay az Egyesült Államokban született, de a családja 1959-ben Kanadába költözött. Most 67 esztendős. Újságírói karrierje 1977-ben kezdődött, majd 1981-ben a Toronto Starhoz került. Fiatal kora óta a kedvelte a krimiket, különösen Ross Macdonald regényeit olvasta szívesen. Amikor a középiskola után a Peterborough-i Trent Egyetemen irodalmat tanult, levelezni kezdett Macdonalddal, sőt egy alkalommal találkozott is az íróval. Barclay végül – talán Ross Macdonald inspirálására – elkezdett ­bűnügyi regényeket írni. Főszereplőjéül kitalált egy karaktert, Zack Walkert, aki – talán nem véletlenül – kicsit hasonló volt Barclay egyéniségéhez: egy olyan detektív, aki egy újságnál rovatvezető, lapja és az olvasók tájékoztatása motiválja, hogy a titokzatos ügyek végére járjon, s kiderítse az igazságot. 2004 és 2007 között négy Zack Walker-regényt jelentetett meg, ezek mérsékelt sikert arattak. Hazánkban csak a sorozat negyedik regénye, a Stone Rain jelent eddig meg magyarul, Sötét oldal címmel. 

2007-ben aztán kiadta a No Time for Goodbye (Búcsú nélkül) című regényét, ami végre meghozta számára az átütő sikert. Bestseller lett Nagy-Britanniában és mindenütt, ahol megjelent. Ezután már csak olyan könyveket írt, amelyek mindegyike független történet. 
(Forrás: Líra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában