Rudas iskola

2022.10.29. 18:00

Diákoknak és tanároknak is előadást tartottak

Euroexam Tanártalálkozó zajlott hétfőn Dunaújvárosban. A szakmai konferencia megrendezésébe a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium is bekapcsolódott.

Szente Patrícia

Fotó: amatőr

Délelőtt közel 130 diák vett részt a Radnai Péter tanár úr által tartott előadáson, amely a nyelvvizsgára való felkészülés témáját érintette. A diákok nyelvi feladatokat is megoldottak, amik a felkészülésüket segítették. 

A tanároknak szóltak a délutáni előadások, amelyek a nyelvoktatás témakörét vesézték ki. Az elmúlt időszakban fontos lett a nyelvoktatás kérdése, ugyanis a jövőben az egyetemek dönthetnek majd arról, hogy elvárják-e a nyelvvizsgát a diploma megszerzéséhez, valamint azt is, hogyan értékelik a felvételik során a nyelvtudást, ami változást hozhat a nyelvet tanulók és oktatók számára. 

A konferencia során azonban azt mindenki elismerte, hogy az idegen nyelv egy bizonyos szintű tudása  az utóbbi időben nélkülözhetetlen készséggé vált, amellyel a diákok a jövőjükbe tudnak befektetni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában