Rácalmás

2022.10.03. 12:00

A népmese napján mesébe illő programok voltak

TT

Rulek Metta első osztályos díjnyertes alkotó a műve előtt Fotók: LI

Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a magyar népmese napját. 
A rácalmási közművelődési szakemberek a neves évforduló alkalmából családi délelőttöt szerveztek október 1-én, szombaton a helyi művelődési házban és könyvtárban. A nagyszerű eseményekre nemcsak a megszólított célcsoportot várták ezúttal sem, hanem az egész családnak kínáltak mesébe illő programokat. 

Délelőtt 9 órakor rögtön, amikor a rácalmási mesebirodalom kitárta kapuit, egy furfangos és kacagtató történetet láthattak az intézmény színpadán kicsik és nagyok. A szomorú királykisasszony című mesejátékot a rácalmási gyerek színjátszó kör adta elő, óriási sikert arattak a nagyszerű előadással. Az ifjú színészpalántákat Balázsné Sata-Bánfi Ágota készítette fel. 
Ezt követően 10 órakor kezdődött a Legyél te is mesehős! elnevezésű rajzpályázat eredményhirdetése. A nagyszabású pályázatra rengeteg szebbnél szebb alkotás érkezett a Jankovich Miklós Általános Iskola 1-6. évfolyamos tehetséges kisdiákjai keze munkája eredményeként. 
11 órától Suplitz Mihály mesés, táncos interaktív műsorán szórakozhattak a résztvevők, amelynek stílszerűen Tán még a sánták is táncra perdülnek – címet adta az alkotó, előadó. 
A színpadi programok mellett mesés kavalkád is színesítette a rendezvényt. Egész dél­előtt kézműves foglalkozások várták az alkotni vágyó mesekedvelőket. Az ügyes kezűek linzert süthettek és koronát készíthettek a természet ékköveivel díszítve, és a Krajcár vásáron, helyi kézművesek portékáiból választhattak emléket a rendezvény látogatói.

Mesébe illő programok voltak
Fotós: LI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában