Nagykarácsony

2022.09.24. 09:00

Szüreti felvonulás és mulatság lesz

Az évtizedek óta elmaradhatatlan eseményre e héten szombaton, azaz ma kerül sor. A nagy muzsikálással és énekszóval felvonulókról, aki szeretne, nem fog lemaradni, mert Nagykarácsony minden utcáját végigjárják.

BAT

A rendezvénnyel kapcsolatos tennivalókat ismét a falu egyik markáns civil szervezete, a Nagykarácsonyi Ifjúsági Klub csapata, Pinke Kata elnök vezetésével vette a kezébe: 
– Szívesen veszünk részt a helyi közösségi eseményeken, de leginkább azt szeretjük, ha mi tervezzük meg azokat, és a végrehajtás is a miénk. Most is így történt. Már látjuk, hogy körülbelül hányan jelennek meg a reggel nyolckor kezdődő gyülekezőre, közülük hányan érkeznek fogattal, lóháton és persze gyalog, mert ők lesznek a táncosok, akik vidám énekszóval indulnak útnak kilenckor. 
– Az útvonalunk a hagyományos irányt mutatja. Örömmel fogadtuk azoknak a jelentkezését, akik egy kis terített asztallal várnak bennünket a portájuk előtt – folytatta a szüreti mulatság előkészületeinek taglalását Pinke Kata klubvezető. – Szerények és hálásak vagyunk, semmit sem „rendeltünk meg”, nagyon köszönjük a támogatásukat! Cserében nekik és a szomszédaiknak táncolunk egy jót. Már megszerveztük az ebédünket is, hiszen a fárasztó felvonulás után mindenkinek jól fog esni néhány falat. A délután a pihenésé, aztán estére mindenkit várunk a bálba, ahol természetesen (hazai pályán) a Szamaras zenekar muzsikál a nagykarácsonyi kultúrházban este nyolctól! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában