Torna Challenge Világkupa

2022.09.25. 17:00

Klasszisok jönnek a világkupára

DUOL.HU

Nagyágyúk sora érkezik Szombathelyre. A Magyar Torna Szövetség információi szerint 27 nemzet tornászai lesznek ott az Arena Savariában megrendezendő Torna Challenge Világkupán.

A jövő hétvégi versenyen indul többek között az izraeliek olimpiai bajnoka Artem Dolgopyat, aki Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, de ott lesz a mezőnyben Illia Kovtun is. Az ukránok kiválósága idén Eb-ezüstérmet szerzett korláton.

A nőknél láthatja a szombathelyi közönség az amerikai Jordan Chiles-t, aki tavaly csapatban olimpiai ezüstérmes volt. Az amerikai csapat tagjaként érkezik továbbá Kayla DiCello és Katelyn Jong is. Előbbi vb-összetett bronzérmes, utóbbi pedig junior Pánamerikai Játékok aranyérmes.

Kiváló magyar tornászokból sem lesz hiány, hiszen a hazai keret a legutóbbi Eb-n sikeresen szerepelt válogatottra épül, így például az Európa-bajnok Kovács Zsófia és az Eb-ezüstérmes Mészáros Krisztofer is versenyezni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában