Galériával

2022.09.26. 07:00

Időutazós kalandozás is volt az MMK hétvégi kínálatában

Retro vetélkedő, zenés-táncos mulatság, kiállítások és szabadulószobás játék is várta látogatókat a MMK-ban a hétvégén Dunaújvárosban.

Molnár Emese

A vasárnapi kalandozós játékon nyolc csapat vett részt, a pályát körülbelül egy óra alatt teljesíthették Fotók: LI

Fotó: LI

A Munkásművelődési Központra egyébként is jellemző a gazdag programkínálat, hiszen az itt működő szervezetek, egyesületek rendezvényei mellett rengeteg szórakozási lehetőséggel szolgálnak az intézmény munkatársai a látogatóknak. Ezen a hétvégén is kitettek magukért, csatlakozva a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos sorozathoz.
A sort pénteken a népszerű retro vetélkedő nyitotta, amelynek témája ezúttal a rajzfilmek köré épült. Kováts Rózsa, az MMK vezetője elmondta, összesen tizenhét csapat nevezett a megmérettetésre, akik igen komolyan vették a küzdelmet, egyúttal rendkívül jó hangulatban telt, sok kacagtató szituációval fűszerezve. Többek között zene, képrészlet, illetve idézet alapján is fel kellett ismerni a meséket, de voltak egyszerűnek tűnő, mégis elgondolkodtató válaszadós feladatok is.

A hétvége alatt két tárlatot tekinthettek meg a látogatók az intézményben: az egyik a Rosti Pál Emlékkiállítás a 104-es teremben, a másik pedig a Radnóné Tóth Anikó festményeiből álló tárlat. Ez utóbbi kiállítás még néhány napig díszíti a folyosógalériát, ugyanis október 3-án újabb tárlat nyílik, Gusztos Piroska festményeiből.
Szombaton délután zenés-táncos mulatságra várták a szórakozni vágyókat a társasági klubok.
Vasárnap egy különleges játékon vehettek részt azok a négyfős csapatok, akik előzetesen jelentkeztek az intézmény felhívására. A szabadulószobákhoz hasonló kalandozást az MMK két ifjú művelődésszervezője, Kováts Blanka és Juhász Patrícia álmodta meg. A világ pusztulása fantáziacímet kapta a játék, amelynek során kilenc időhurokba csöppennek a résztvevők. Mindenhol meg kell oldaniuk egy-egy feladatot a továbbjutásért, bevetve elsősorban a történelmi tudásukat és a logikai ügyességüket. Németh Lajos az ismerőseivel, kollégáival érkezett a vasárnap 10 órai kezdésre. Mondhatni rutinos csapatnak számítanak, hiszen már más játékon is részt vettek így együtt, és ezt a lehetőséget sem szerették volna kihagyni. Mint mondta, nagyon jól szórakoznak a játék során, mindig jókat nevetnek a megoldások keresése közben. A mostani kalandozásban Kováts Rózsa indította útjára őket: az első állomás az ősrobbanás és a dinoszauruszok korába repítette vissza őket. Az intézmény udvarán kellett a megfejtéshez szükséges jeleket előásni. A következő állomás az ókori piramisok voltak, ahol hieroglifákat kellett megfejteni. Aztán a felfedezések korában logikai feladat várt rájuk. A Shakespeare-szobában verset kellett írni, illetve a kultúrához, színházhoz kapcsolódó kérdésekre felelni. Innen az egri vár ostromához értek, ahol ügyességi feladat volt. Aztán megint a logikai képességeket kellett bevetniük Elba-szigetén. A következő állomás kérdései az aradi vértanúkhoz kapcsolódtak. Az utolsó előtti állomáson II. Erzsébet és a brit királyi család tagjai voltak főszerepben. Végül az apokalipszis sötét termében helyesen megválaszolt kérdésekkel oldhatták meg a feladatot, így menekülhettek meg. A vasárnapi kalandozásra nyolc csapat jelentkezett, átlagosan egy óra alatt teljesítették a pályát, amelyért jutalom is járt.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában