Dunaújváros

2022.08.12. 10:00

Pazarlás nyomai a kuka mellett...

A Martinovics Ignác utca elején a minap ez a látvány fogadott a hulladéktároló mellett. Egy zsáknyi zsemle. Mentségére szolgáljon annak, aki odatette, hogy nem beledobta a szemetesbe, hanem esélyt adva egy rászorulónak, egy hajléktalannak, hogy vegyen, vigyen belőle.

Szentes Kitti

Nem is kis mennyiségű zsemle hever a kuka mellett Fotó: a szerző

De az érme másik oldalát megvizsgálva, okkal merülnek fel a kérdések. 
Vajon miért dobtak ki ennyi zsemlét, miért halmozott fel ennyi pékárut egy háztartás? Miért nem szárították meg és törték össze, zsemlemorzsát előállítva? Kérdések, amelyekre nem igazán fogunk választ kapni. 
Saját tapasztalatból írom, hogy én is nagyon sok felesleges dolgot megvettem eddigi életem során. Legyen az tartós fogyasztási cikk vagy éppen egy újfajta agyonreklámozott, egészségesnek mondott élelmiszer vagy étrend-kiegészítő. De ennek véget kell vetni, és ha máshogy nem megy, hát majd az élet rákényszerít minket, hogy ne pazaroljunk, ne vásároljunk felesleges holmikat, csak azért, mert az szebb, színesebb, ismertebb márka. Az infláció senkit sem kímél, legyen szó diákról, dolgozóról vagy éppen nyugdíjasról. Mindenki érzi a bőrén a változás szelét. A koronavírus-járvány, illetve az orosz–ukrán háború miatt kialakult kaotikus helyzet az egekbe repítette az alapvető élelmiszerek árát is. Nem tudni, hol lesz a megállás, és miről kell még a háztartásoknak lemondaniuk. Én már lemondtam a kedvenc sajtomról és felvágottamról. Kerestem olcsóbb alternatívát, egy dologhoz ragaszkodom, Magyarországon előállított legyen az általam megvásárolt élelmiszer. Én így próbálom segíteni a magyar gazdaságot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában