Kulcs

2022.08.13. 12:23

Partvonal, ihletett tér a csodás Duna-parton

Sokszor mondják, hogy a víz csodákra képes. A mondás nyilvánvalóan több értelemben is releváns lehet. Most én a Duna csodálatos és áldásos hatásaira szeretném ráirányítani az olvasók figyelmét, amelyek nem is olyan magától értetődőek.

Török Tímea

A foglalkozáson minden tészta gusztára sikerült

Fotó: amatőr

 Nagyon közel a Duna-parthoz egy magánház udvarában néhány csoda ügyes lány létrehozott egy kis relax teraszt, vagy kis műhelyt, nyári konyhát, hűsölő placcot, bárhogy nevezhetjük, az mind megfelel a helynek. 
Maguk vakoltak, gletteltek, festettek és a szépítgetés után berendezték a helyszínt, ahova rendszeresen szerveznek workshopokat és hívnak alkotni, pihenni, kikapcsolódni vagy fejlődni vágyó gyerekeket, felnőtteket, csoportokat, családokat egyaránt. A víz közelsége és alkotásra inspiráló hatása miatt a Partvonal nevet adták alkotóközösségüknek. Az ötletgazdák Vajda Ági és Szivós Gabriella, mindketten ügyes kezű kézművesek. 

A foglalkozáson minden tészta gusztára sikerült
Forrás: amatőr


Programjaik között szerepel az ékszerkészítés, a varrás, az ajtódíszkészítés, a kötés-horgolás, a nemezelés, a kosárfonás és száraztészta-készítés, de tervezik neves dizájnerek meghívását is. 
Két nagy sikerű foglalkozást szerveztek már. Első alkalommal az ünnepélyes placc­avatóval együtt került sor a száraztészta-készítő foglakozásra, ahol – ahogy ők mondják – ragyogó sárgát gyúrtak Szivós Gabriella, a guszta tészta készítőjének vezetésével. 
Legutóbb pedig filcajtódíszek készültek a PjulcsY kézműves márka, azaz Palásthy Julianna szakértő irányításával. 
Aki pedig nem kockáztatná meg a kézügyességét próbára tenni, annak lehetősége van az alkotónapokon shoppingolni is: a csodás kézműves szépségek és finomságok mellett az aktuálisan készülő alkotásokból is lehet válogatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában