Meghosszabbították

2022.08.06. 17:00

Jelentkezés a geotúra-vezető tanfolyamra

szekesfehervar.hu

60 órás geotúra-vezető képzést indít kora ősszel a Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség Bodajkon, a Bakony és a Vértes találkozásánál. A három hétvégét érintő tanfolyam délelőtt vetített képes előadásokból, délután a terepi helyszínek bejárásából áll, majd geotúra-vezetői vizsgával zárul. A jeletkezési határidőt az előzetesen jelzett július 17-ről augusztus 7-ig meghosszabbították.

A tanfolyam során a szakemberek megismertetik az érdeklődőket a térség látványos és különleges földtani természeti értékeivel: az ősmaradványokban gazdag Keleti-Bakonnyal, a Gaja-szurdok csodálatos sziklaformáival, a Tési-fennsík víznyelőivel, a titokzatos Burok-völggyel, a Pannon-tó hajdani partvidékével.

A terepbejárásokon nemcsak a történelmi emlékek, hanem a helyszín növény- és állatvilága is bemutatásra kerül. A geológus, történész és biológus oktatók mellett további szakemberek ismertetik meg a résztvevőket a terepi tájékozódás és az elsősegélynyújtás menetével.

A három hétvégét érintő tanfolyam délelőtt vetített képes előadásokból, délután a terepi helyszínek bejárásából áll, majd geotúra-vezetői vizsgával zárul. Ennek sikeres elvégzéséről oklevelet kapnak a résztvevők.

A képzés időpontjai:

Szeptember 9. – 11. (péntek-szombat-vasárnap)
Szeptember 16. – 18. (péntek-szombat-vasárnap)
Október 1. – 2. elméleti és terepi vizsga (szombat-vasárnap)

A képzés helyszíne: Bodajk, Művelődési Ház és Könyvtár, Petőfi Sándor u. 39.

A részvételi díj: 60.000,- Ft, amely nem tartalmazza az étkezések és a szállás költségét.

Jelentkezni 2022. augusztus 7-ig lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában