A rendezvény célja, hogy még a tanévkezdés előtt jobban megismerjék az új környezetüket

2022.08.30. 08:00

Csibenapok a református iskola elsőseinek

A Szabó Magda református iskolában hagyomány, hogy a tanévkezdést megelőzően úgynevezett Csibenapokra várják az első osztályt most kezdő kisdiákjaikat. Ezt a programot hétfőre, illetve még a mai napra hirdették meg.

Molnár Emese

Most már a szülők nélkül ismerkedtek az intézménnyel

Fotó: LI

Farkas Márta, az oktatási intézmény igazgatója elmondta, bár a fiatalok nem először járnak az iskolában, hiszen a nyílt napok keretében már megismerhették az épületet, az osztálytermeket és tanítóikat is, de akkor szüleikkel együtt érkeztek, a Csibenapokon pedig már az osztálytársaikkal együtt barangolják be az iskolát, a tanítóikkal pedig játékos feladatokkal és kézműveskedéssel töltik az időt. Ezzel az önállósággal már ráhangolódhatnak az iskolai létre, és nem lesz idegen a környezet számukra a szeptember 1-jei tanévkezdésre. 

A hétfő reggeli program kezdetekor sok szülő állt az intézmény bejáratánál. Megható pillanatokat jelenthetett számukra az, hogy elérkezett az idő, pici csemetéjük átlépi az iskola küszöbét. Ez az intézmény augusztus 31-én 17 órakor tartja a tanévnyitó ünnepséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában