Augusztális

2022.08.06. 17:52

Benépesült a Dunapart Kisapostagon

A szombat dacára korán keltek azok, akik részt akartak venni a Kisapostagi Augusztálison, ahol ma bonyolították le a XXIII. Halászléfőző és snecifogó-, valamint a sárkányhajó versenyt.

Balogh Tamás

A víz egy kis enyhülést adott a nyári kánikulában

A halászléfőzők

Az első lépéseket a főzést választók tették meg, bár a nyolcórás jelképes rajt elsősorban a reggeliért felelőseket mozdította be. El kell ismerni, hogy ők is alaposan felkészültek, mind a korrekt reggeli italok, mind az étkek tekintetében. Ki kell mondani, hogy a bőséget tekintve a finom főzetek nélkül sem maradt volna éhesen a jókedvű gyülekezet.

A Kőrösök vidékéről is érkeztek versenyzők

Azt azért már most le kell szögeznünk, hogy a környék halfőző mestereinek vesztére, a Kőrösök vidékéről, sőt a már szinte túlságosan nevezetessé vált Bajáról is érkeztek bográcsos versenyzők. Mint utóbb kiderült nem hiába, az elsőségért járó díszes trófeát magukkal is vitték.

A sárkányhajósok

Csodás környezetben versenyzett a két testvértelepülés csapata.

Dunaegyháza és Kisapostag csapata mérte össze a felkészültségét. Két, durván háromszáz méteres futamot teljesítettek a Dunán - hegymenetben. Az elsőn egy rendes hajóhossznyival, a másodikon valamivel bővebben nyertek a vendégek. Ere mondta közönség, hogy az ezüst is szépen csillog.

Szépen csillognak a trófeák a tikkasztó nyári napsütésben

Top formában az Acélbikák

Ezt a sárkányhajó extra futamában és a halászléfőzésben is bizonyították. Somogyi Balázs, a rangidős vezette gárda az első versenyszámban dicséretes módon helytállt, a másodikban pedig meg sem álltak a Különdíj besöpréséig. Ezután szép reményeink lehetnek a következő bajnokságra nézve.

A délután egy kis chill party volt. Este előbb Liszkai Lukács Öcsi-, majd őt követően a NADENe koncertjét élvezheti a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában