Dunaújváros

2022.08.13. 17:00

A Motorcsónak Európa Bajnokság első napján - Képgalérával

Régóta vártunk erre az örömteli eseményre, hogy Magyarországon ismét motorcsónakversenyt láthassunk. Erre a rangos megmérettetésre ezen a hétvégén szombaton és vasárnap kerül sor Dunaújvárosban a Kikötői öbölben. Szurkoljunk a magyar versenyzőknek!

Balogh Tamás

A verseny rajtján beindulnak az erős motorok

Ők ezen a versenyen nyolcan állnak a rajthoz, a GT-15, GT-30 és az F-500-as kategóriákban. A programok reggel kilenckor kezdődnek, ma várhatóan hatig, vasárnap ötig tartanak. Az Európa-bajnoki futamok ingyenesen látogathatóak.

A napot a hajóosztályonkénti szabad edzéssekkel, és az időmérőkkel kezdték, majd a futamokkal folytatták. Ezekből négyet teljesíthetnek az indulók, majd az eredmények utáni összesítés nyomán állapítják meg a végső sorrendet. Az eredményhirdetésre vasárnap 16.30 – körül kerül sor.

 

A most zajló EB legerősebb kategóriájában az F-500-ban

A első szabadedzésen a szlovák Jung Martin lett az első, a legrangosabb magyar, Havas Attila 1 mp-en belüli idővel az 5. helyen végzett. Az első időmérőn az állás változatlan maradt, DE AZ ELDŐ „Igazi futamon” magabiztos 1. helyet szerzett. Gratulálunk!

A GT-30-ban

A szabadedzésen a svéd Wiberg Hilmert az első, Lack Bálint az 5. helyen 2 mp-es hátránnyal végzett. Az első időmérőn az észt Soodla Karol ért be az első helyre, Lack Bálint 4 mp-es hátránnyal a 8.-ra. Ifj. Sándor Péter stílusos versenyzéssel próbálja kiegyenlíteni az egyenlőre megfejthetetlen motorhibából származó hátrányát. Nagy harcok várnak rá.

A GT-15-ben, az utánpótlás kategóriában

Az első szabadedzésen az észt Laur Paul Richard szerezte meg az első helyet, A legjobb magyar Mihaldinecz Márkó lett a11., 4 mp-es hátránnyal. Az első időmérőn ismét egy észt versenyző:Sillaots Kevin az első helyre, Mihaldinecz Márkó igaz, hogy 6 mp-es hátránnyal, de tartani tudta a helyezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában