Kreatív délután

2022.08.14. 14:00

A Bolondos Állatkupac hódított az MMK-ban - Galériával

Színpompás, vidám állatsereg érkezett a Munkásművelődési Központba péntek délután. Varga Brigitta Apróműhelye első alkalommal nyitotta meg kapuit és workshop formájában várta az érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

Varga Zsófi

Fotó: LI

Gondosan formára vágott falapok sorakoztak az asztalokon, melyek megmunkálásában az egész család részt vett, mesélte Brigitta. Előkerültek a festékek is és az alkotásnak csak a képzelet szabhatott határt. 

A Bolondos Állatkupac ötlete onnét jött, hogy  kreatív megoldást kerestem arra, hogy a gyerekeimet a szünidő alatt hogyan lehetne lekötni. Mivel a gyerekekhez az állatok közel állnak, ezt a tematikát választottam. Többféle figurát találtunk ki például macskát, kutyát, elefántot, papagájt, bálnát, halacskát. Arra gondoltam, hogy jó alkalom lenne, ha ezt programba szerveznénk és nemcsak alkotócsomagban lehetne megvásárolni. Szülőknek, gyerekeknek kikapcsolódás, hogy kifesthetik ezeket a figurákat, a lényeg a szabad alkotás, avatott be bennünket a workshop ötletébe. 

Örülök, hogy a gyerekek ilyen jól feltalálják magukat, önálló karaktereket formáznak, egyéni minták születnek. Vannak, akik követik a mintadarabot, ha valakinek nincsen ötlete, nem annyira vizuális típus, nem tudja úgy elképzelni, hogy az állatkákból mit lehetne kihozni, mert azért a natúr fa nem mindenki számára adja ki rögtön a mintát. Az első alkalom sikerén felbuzdulva további ötleteiről mesélt, ha minden a terv szerint alakul mozgalmas ősz elé nézünk és egy alkotóközösség is megalakulhat a workshop alkalmai során: A folytatás és a tematika tekintetében azt tervezem, hogy ősszel jöhetnek az erdei állatok, például farkas, medve, róka. Ha már ősz, akkor halloween és annak elmaradhatatlan kellékei, a rémisztő figurák, azaz kastély, szellem, Frankenstein. 

Tervezem, hogy a nagyobb, idősebb gyerekeket is megcélozzam, velük már kimondottan egy komolyabb, kötöttebb alkotást készítenénk, több eszközzel, alapanyaggal. A felnőtt korosztályt is szeretném megszólítani valamilyen mintadarabbal. Jelenleg ezekben gondolkodom, a lehetséges mintadarabokat megszavaztatom az oldalamon, amelyik legjobban tetszik, azt fogjuk elkészíteni. Nagyon bízom abban, hogy a covid nem fog nagyon beleszólni az életünkbe, ha a szeptember-októberi időszakban megint korlátozások lennének, akkor szeretnék alkotócsomagot összeállítani videóval, hogy otthon a szülők és gyerekek tudjanak tevékenykedni.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában