Jótékonyság sok segítséggel

2022.07.23. 11:30

Száz gombóc a fagylaltból, ezer palack az ásványvízből

Agárdy Csaba

Petrás Gábor, mint Bagaméri a Kemény kalap és krumpliorrban

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) szervezésében – az ötletgazda Tóth Imre, a DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottság elnöke volt – a Jakó Cukrászda, a Carissa Sportegyesület, a Szöglet Sport Bár, a Magyar Posta, a PMA és Mester Anikó támogatásával, segítségével tegnap délután a Dózsa György úti posta előtt vizet és fagyit osztottak a járókelőknek. Az akció neve 1 Csepp Frissítő volt. A szervezők 1000 palack ásványvizet és 100 gombóc fagyit osztottak szét. (Hatféléből lehetett választani.) 

Legközelebb egy fröccs­pontot szeretnének létrehozni

A „nagy posta” előtti járdaszakaszon mindig nagy a forgalom, még ebben a hatalmas hőségben is, így volt bőven igény az ásványvizekre és a fagyikra egyaránt. (Az utóbbiakat természetesen elsősorban a gyerekeknek szánták a szervezők.) 

A szervezők és a segítők. A DLSZ ismét kitett magáért
Forrás: Szabone Zsedrovits Eniko

Petrás Gábortól, a DLSZ főtitkárától, aki ezúttal maga volt Bagaméri, aki a fagylaltját maga méri, hiszen ő állt a fagyiskocsi mögött kezében a fagyiskanállal, megtudtuk, hogy terveznek még egy hasonló akciót. Akkor ugyanezen a helyszínen, más célcsoportnak akarnak kedveskedni – a tervek szerint még augusztus 20. előtt – egy fröccs­pontot szeretnének létrehozni.

A járókelők szívesen fogadták az ásványvizeket Fotók: SzZsE
Forrás: Szabone Zsedrovits Eniko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában