Jubileumi találkozó

2022.07.07. 14:00

Péntektől AlfaCity Dunaújvárosban

Ha a napokban sok Alfa Romeo típusú kocsival találkozunk a városban, ne csodálkozzunk, ugyanis július 8-9. között nálunk tartják az AlfaCity elnevezésű rendezvényt, amely az autómárka rajongóinak legnagyobb hazai találkozója.

Molnár Emese

Alfa Romeo Giulietta Fotó: Laczkó Izabella/ Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella

Mint azt a szervezők írják, 2007-ben rendezték meg először ezt az autós programot Esztergomban. Helyszínként szolgált már a Monostori Erőd, Balatonfüred és Zánka is, tavaly pedig Dunaújvárosban gyűltek össze az alfások (több, mint nyolcszáz Alfa Romeo és háromezer látogató érkezett akkor a két nap alatt). Nekik is megtetszett a Szalki-sziget nyújtotta környezet, a benne rejlő lehetőségek, így a 2022-es találkozó meghívója is ide szólt. Ráadásul a rendezvény 15. jubileumát is ünnepelhetik.  

Már csütörtök estétől fogadják a résztvevőket a kempingben, a hivatalos program pedig pénteken 10 órakor kezdődik. Belekóstolhatunk abba, hogy milyen is az „alfás” életérzés, amit rengeteg autóval szemléltetnek, köztük igazi kuriózumokkal, a retro járgányoktól kezdve a legújabb, Tonale modellig.  

A rendezvény belépős (külön lehet váltani napijegyeket is), de a 14 éven aluli gyermekeknek ingyenes.

Mindkét napon lesz tuningolt autó kiállítás és szépségverseny, amelyre a Fanat-x Tuning Team fogadja a nevezéseket, míg az Alfa Amore szervezésében olasz veteránautó kiállítás színesíti a kínálatot.  

Érdekes előadások is műsoron lesznek, például bemutatják az idén 30. születésnapját ünneplő 155-ös Alfa Romao történetét. Ellátogat a rendezvényre Lakatos Tibor, a Sauber Engineering karbon-technikusa, aki elmeséli, hogyan dolgoznak együtt az autón a technikusok, a mérnökök és a versenyzők, és milyen ez a munkakörnyezet.
Szombaton Rákóczi Ferenc lesz a műsorvezető, az Alfa Romeo magyarországi nagykövete, és szórakoztató műsorral készül Musimbe Dávid Dennis, a Dumaszínház egyik tagja.

Esténként pörgős bulikkal zárják a napot, pénteken Dj Miller és Dj Náksi gondoskodik a hangulatról, míg szombaton a pult mögött Dj Sterbinszky és Mynea is zenélni fog a közönségnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában