Bárhol találunk olyan apróságokat, amikből dekoráció készülhet

2022.07.14. 11:00

Felidézni a nyár emlékét, megőrizni a hangulatát

Jakab Klára

A nyaralást idéző ajtódísz Fotó: Jakab Klára

Dunaújváros - Kirándulunk, vakációzunk, nyaralunk, s próbáljuk minden módon megörökíteni a kellemes napok emlékét. Fotózunk, videózunk, közzé tesszük képes történetünket a Facebookon, mert micsoda nagyszerű érzés lesz később majd emlékezni erre az időre. 
Aki csöppnyi kreativitást érez magában, az másként is megőrizheti kirándulásának emlékét. Bárhol járunk is a világban, tengerparton, erdőben, nagyvárosban vagy kicsinyke faluban, mindenhol találunk olyan apróságokat, amikből kedves dekoráció készülhet. Ezeket aztán ablakpárkányra, polcra tehetjük, ajtódíszként használhatjuk, így gyakran rávetődik a pillantásunk – s máris emlékezünk. 

Gyűjtögethetünk kagylókat, csigaházat, kavicsot, vagy száraz virágként is mutatós növényeket, leveleket, kirakodóvásárokban kapható kedves figurákat, bolhapiacon meglátott csecsebecsét – ez mind-mind hasznosan felhasználható vázába vagy kaspóba rendezve, vagy akár ajtódíszként. 
Képeinken ilyen kis haszontalanságokból állítottuk össze a kopogtatót, aminek alapja többnyire egy olcsó szalmakoszorú (de lehet hungarocell vagy ágakból fonott, kerek vagy szögletes). Ha úgy tetszik, be is boríthatjuk szaténszalaggal, krepp-papírral, de akkor is szép, ha megmarad a rusztikus felület. A nagyobb díszek rögzítéséhez gombostűt, tűzőgépkapcsot, vékony drótot használjunk, az aprókat ragasztópisztollyal fogathatjuk meg. Kreativitásunknak igazából semmi sem szab határt a színek, formák, anyagok tekintetében, ami pedig az ízlést illeti, az mindenkinek a sajátja, épp ettől lesz egyedi az alkotásunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában