Takarékosan a nyári hőségben!

2022.07.07. 13:00

Ivóvízigényünk a többszörösére nő - DRV Zrt. felkészült a megnövekvő vízfogyasztásra

A DRV Zrt. felkészült a nyári időszakban jelentősen megnövekvő vízfogyasztásra, valamint az idei évben is párakapuk kihelyezésével igyekszik enyhülést nyújtani a hőségben. A társaság 26 Fejér megyei településen (köztük Gárdony, Iváncsa, Pusztaszabolcs, Velence) gondoskodik üzemeltetőként az ivóvízellátásról.

V. Varga József/FEOL

Fotó: Shutterstock

A vízközmű-társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a nagy melegben nemcsak arra kell odafigyelnünk, hogy elegendő vizet fogyasszunk, de érdemes néhány víztakarékossági praktikát is bevetnünk. 

A nyári hőségben ivóvízigényünk a többszörösére nő. A megnövekedett vízigény különösen jellemző a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. működési területén, ahol a nyaralóingatlanok nagy száma miatt a nyári hónapokban sokszorosára nő a vizet fogyasztók száma. 

A DRV felkészült a várható extra igénybevételre, és a társaság munkatársai mindenkit a rendszeres és bőséges csapvízfogyasztásra buzdítanak. 

– Testünk megfelelő hidratálására a nyári melegben különösen oda kell figyelnünk, ezért ilyenkor akár napi 3–4 liter víz elfogyasztása is ajánlott, különösen, ha valaki ezeken a napokon sok időt tölt a szabadban. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a veszélyeztetett korosztályba tartozók – vagyis a kisgyermekek és az idősek – elegendő vizet fogyasszanak. A csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, minősége jó, és fogyasztása nemcsak egészséges, de a lehető leginkább környezettudatos választás, mindemellett jóval gazdaságosabb is az ásványvizekkel és cukros üdítőkkel szemben – mondta el lapunknak a siófoki székhelyű társaság sajtószóvivője, Lakatos Edina.

Hozzátette: az aszályos nyári hónapokban a víztakarékosságra is oda kell figyelnünk. Ha igazán hideg vízre vágyunk, akkor érdemes a csapvizet nem kifolyatni, hanem inkább hűtőszekrényben hűteni. A locsoláshoz használjunk esővizet vagy kútvizet (amennyiben rendelkezünk fúrt magánkúttal), a felfrissülést pedig inkább zuhanyzással, és ne egy teli kád vízzel érjük el.

A DRV Zrt. az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 851 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 220 településen közel 636 ezer ember számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szolgáltat – tette hozzá Lakatos Edina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában