A magyarok többsége elővigyázatos, ha utasbiztosításról van szó

2022.07.03. 13:00

Hogyan tegyük nyugodttá nyaralásunkat?

Kössek vagy ne? Merülhet fel a kérdés a nyaralását tervezgető honpolgárban, amikor az utasbiztosításra terelődik a szó. Az kérdéskör megválaszolását szakértőre bíztuk.

Morva Dávid

Fotó: Shutterstock

A nyár – nyilván a nyaralás miatt is – az év egyik legjobban várt időszaka. A szálláshelyeket jó előre lefoglaljuk, az utazást és az ottlétet is gondosan megtervezzük, azonban nem árt a biztonságra is figyelni, főleg, ha külföldre utazunk. Erre hívja fel a figyelmet Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) kommunikációs vezetője:

Forrás: MOLNAR TAMAS

Az idei szezonra számaink még nincsenek. Azt tudom elmondani, hogy a Covidot megelőzően nagyjából minden második külföldre utazó kötött biztosítást. Mint mondtam, az idei szezonra vonatkozó pontos adataink nincsenek, de az látszik – talán a Covid miatt is –, hogy nagy a hajlandóság az utasbiztosítás megkötésére, jellemzően azok körében, akik nem 1-2 napra, hanem hosszabb időre utaznak – mondta a szakember, aki emellett több hasznos tanáccsal is szolgált. Kiemelte: fontos odafigyelni arra, hogy felesleges elemre ne kössünk biztosítást. Fontos tudnivaló továbbá, hogy az utasbiztosítások többsége általában betegség, baleset- és poggyászbiztosításra terjed ki. Ezek térítés határai változhatnak, de ezeket a tételeket sok helyen mi magunk is összeállíthatjuk, ennek megfelelően alakul ki az a díj, ami fizetünk érte.

Ha repülővel utazunk valahova, felesleges olyat kötni, ahol benne van a gépjárműasszisztencia-szolgáltatás, érdemes körülnézni a piacon, sok biztosító verseng az ügyfelek kegyeiért. Nézzük meg a különböző konstrukciókat, mire akarunk milyen fedezetet biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában