Rengeteg tábor közül választhattak

2022.07.10. 14:00

Dunaföldvár nyári csodái a gyermekeknek

Az említett csodák a város vezetése által támogatott, az általános iskoláskorú gyermekek részére létrehozott nyári táborok. Csodálatos környezetben, átgondolt programokkal, és sok önkéntes közreműködésével teszik kellemesebbé a vakációt a hozzájuk csatlakozóknak. Ezúttal három helyszín zárónapjára látogattunk el.

Balogh Tamás

A Vízicsibék

A Vízicsibe tábor

Varró Katalin a Dunaföldvári Beszédes József Vizitúra Sportklub elnökségi tagja az alábbiakról számolt be:

Nagy sikerrel, harminchat gyermek részére rendeztük meg a Vízicsibe táborunkat. A helyszínt a vízitelepünk adta a gyönyörű Duna parton. A résztvevők, (akikről kiderült, hogy nagyon ügyesek voltak) felügyeletét öt felnőtt és két diák látta el. A napi háromszori étkeztetésünket az óvoda konyháról biztosítottuk, amit nagy örömünkre mindenki finomnak és elegendőnek talált.

Vízre szállás előtt a Vízicsibék Fotók: Balogh Tamás

A programok nagy része „vizes” volt. Evezés kajakkal – kenuval, strandolás, amit jól egészítettek ki a különböző sport és ügyességi vetélkedők. Kézműves foglalkozásaink is voltak, ahol például mini papírhajókat is készítettek, amiket a záró estén, (melyre a szülőket is meghívták) égő mécsesekkel leúsztattak a Dunán. Utána tábortüzet raktak, szalonnát és virslit sütöttek, majd a magukkal hozott sátrakban itt is alhattak a helyszínen. 
A tábor zárásakor a teljesítményükért mindannyian emlékérmet kaptak, amire érthetően nagyon büszkék voltak.

Vöröskeresztes tábor

A vezetője Kuti Valéria, a Magyar Vöröskereszt Dunaföldvári Szervezetének titkára volt, aki negyven évig dajkaként viselte gondját a gyermekeknek, és most táborvezetőként viszi ezt a szívet melengető programot.

Kuti Valéria negyven év után is boldogan várja a nyári táborokat

Nagyon szeretem a gyermeket, ez teszi örömmé ezt a feladatot. Ideális környezetben, a Duna parton, a Diák Táborban tölthettük el velük ezt a kellemes hetet. A harmincnyolc gyermekre a Vöröskereszt önkéntesei figyeltek és segítették őket. Az étkezésünket a Beszédes József általános iskola biztosította, aki mellett adományokat, például gyümölcsöt is kaptunk. A sok játék mellett komoly és nagyon hasznos dolgokkal is foglakozunk, mint például a szervezetünk és a munkánk megismertetésével. Az elsősegélynyújtás alapjaival is megismertettük őket, ami lelkes érdeklődést váltott ki belőlük. Nincs korán ez a dolog, hiszen már hat éves kortól fogékonyak a segítségnyújtásra, amit a hírek is bizonyítanak, hogy talpraesett és az ismereteket megszerzett gyermekek mentették meg a hozzátartozóik életét! A bennünket segítő pedagógusok irányításával egy kis műsorral emlékeztünk meg most dúló háborúról is, békegalambokat készítettünk, amiket kihelyeztünk az emlékműnél. Rajzversenyt is rendeztünk. Kutyás bemutatót is tartottak nálunk. Elutaztunk a nagykőrösi szafari parkba, ami egy nagy élményt adott mindenkinek.

- mondta el a szervező, aki azt is kiemelte, hogy a tábor zárása igen látványosra sikerült:

Van két tánciskolába járó nagylányom, akik egy kis koreográfiát állítottak össze a kicsiknek és azt mutatták be a többieknek. Végül mindenki együtt énekelt és táncolt. Volt egy „vizes” napunk is ezért érkezett meg erre az alkalomra a Dunaföldvári Poszeidón Egyesület vezetője Vácz Zsolt és helyettese Vajai Zsuzsanna, hogy átadja az emlékérmeket, mi pedig az ajándékokat a résztvevőknek.

A záróünnepélyen

A Máltások koncertet is rendeztek

A Málta helyi összkomfortos központi bázisa, a nagy udvarával és a kertjével remek szabadidős lehetőséget is nyújtott a nyári táborba érkező gyermekek számára. Az eseményekről Pásztor Anikótól a Tanoda szakmai vezetőjétől ezt is hallottuk.

A záró koncerten

Ezen a héten az önkormányzat támogatásával a nyári gyermekfelügyelet egy részét vállaltuk magunkra. Különleges érzésekkel feltöltődve a boldog élményekkel és egy kicsit fájó szívvel zárjuk a táborunkat, melyben átlagosan húsz fő körüli csoporttal foglalkoztunk. Ez akkor lehet sikeres, ha tartalmas programokat szervezünk a számukra. Voltunk a strandon Kecskemétre a vadasparkba mentünk kirándulni, Itthon a kézműves foglakozásunkon bőrdíszműveskedtek a gyermekek. Kipróbálhatták az íjászatot, a záró napon pedig csillámtetkókat készítettünk. A finálénkban pedig a Belvárosi Betyárok nevű gyermekzenekar koncertjét élvezhették. A napi háromszori étkezésüket egy kis gyümölccsel és csokoládéval egészítettük ki, ami úgy láttam, hogy tetszett nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában