A legvégső határ

2022.07.19. 13:00

Az űrkutatással is bővül az egyetem oktatási palettája

Molnár Emese

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Idén immáron huszonnyolcadik alkalommal rendezte meg a Multimédia az oktatásban című tudományos- és szakkonferenciát az Eszéki Egyetem (University of Osijek) és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Multimédia az Oktatásban Szakosztálya. A kétnapos eseménynek az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem Bölcsészettudományi Kara adott otthont július 6-án és 7-én. 

A Dunaújvárosi Egyetem részéről is voltak előadók a konferencián, és bemutatták szakterületeiket jelenléti és online formában. Mint arról a felsőoktatási intézmény beszámolt, az előadásokat a kétnapos rendezvény folyamán több mint 10 tématerületre osztották, például a Vállalati oktatás kompetenciafejlesztése, Virtuális és kiterjesztett valóság az oktatásban vagy épp a Dróntechnológia az oktatásban. 

Tíz témakörben mutatták be prezentációikat az előadók

Nagy sikernek örvendhetett Az űrkutatás és űrtevékenység a modern oktatásban című kurzus, ami konzorciumi együttműködés keretében a Dunaújvárosi Egyetem oktatási palettáját is bővíteni fogja. Csapó Nándor, a Tudományos és Oktatási Minisztérium Nemzeti Kisebbségi Hivatalának igazgatója tartott nagyszerű előadást A horvátországi nemzetiségi oktatás múltja, jelene és jövője címmel, amelyet a DUE képviseletében dr. Kadocsa László, a Dunaújvárosi Egyetem professzor emeritusa és Gulyás István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság egyik ágazati elnöke ajándékcsomaggal is díjazott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában