Tippek

2022.07.03. 18:00

A növény otthon marad, ha nyaralunk

Az elutazás előtt természetes, hogy valaki a házi kedvencekről is gondoskodjon a távollétünk alatt. Erre ott van például a kutyapanzió. Mi legyen a növényekkel?

Hajdú Marianna

Fotó: Shutterstock

Talán a legegyszerűbb trükk, ha nem akarunk a szomszéd kezébe lakáskulcsot nyomni és szívességet kérni tőle, ha alaposan beáztatjuk virágainkat, majd a lakás kevésbé meleg és napos szegletébe helyezzük azokat. Ezt érdemes a kertben vagy a teraszon lévő cserepes és dézsás növényekkel is megtenni. 
Agyaggranulátum segítségével is megágyazhatunk a cserepes növényeknek. Egy nagyobb edénybe vagy tálcára szórjunk a granulátumból, engedjük fel vízzel és állítsuk rá a cserepet! Még a párásítást is megoldjuk ezzel a módszerrel.

Praktikus pet palackból öntözőrendszert készíteni. Még a balkonnövények is hálásak lesznek. A kupakot kilyukasztjuk egy szög vagy tű segítségével és a vízzel megtöltött palackra visszatekerjük. A palackokat fejjel lefelé a növény földjébe szúrjuk.

Ha biztosra akarunk menni, jó megoldás lehet a fürdőkádba régi törölközőket tenni és vízzel alaposan beáztatni. Ezekre a vizes törölközőkre állíthatjuk a cserepes növényeket. Meglehetősen hosszú időre biztosítva lesz a nedvesség számukra.

Az otthoni praktikákat kevésbé kedvelők az üzletekben tudnak beszerezni különféle öntözőrendszereket, igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában