Spóroljunk

2022.06.29. 07:00

Takarékoskodjunk a vízzel! – kéri a Fejérvíz

Gazdaságos vízhasználatra kéri a lakosságot a Fejérvíz Zrt. A közműszolgáltatást végző cég közleményében azt javasolja, hogy hajnalban, illetve kora reggel locsoljunk, az autómosást és a medencék feltöltését a csúcsidőszakban (18.00-23.00) pedig mellőzzük.

Kecskés Zoltán/FMH

Fotó: Shutterstock

Emellett, tekintettel a hőség fokozódására a következő napokban a megnövekedett vízigények maximális kiszolgálása érdekében arra is kéri a Fejérvíz a tisztelt lakosságot, hogy az elkövetkezendő időszakban ne locsoljuk az utakat, a járdákat és a térkövezett felületeket – olvasható a cég honlapján.

A közlemény arra is kitér, hogy Székesfehérváron és a legtöbb településen a víztermelési kapacitásuk a jelenleginél tartósabb forró nyári időszakot és még nagyobb napi vízigényeket is ki tudja szolgálni biztonsággal. Megjegyzik, hogy Martonvásáron, Tordason, Gyúrón, Ercsiben, Etyeken, Úrhidán, Polgárdin azonban az összes vízbázist és egyéb technikai berendezéseket már maximális kapacitással működtetik, ezért ezeken a településeken fokozottan kérik felhasználóik együttműködését előre láthatóan június 25-ig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában