Varázsmatek

2022.06.11. 12:00

Logika és stratégia a Gárdonyiban

Az év utolsó iskolai matematikaórákon játékos feladatok vártak a gárdonyis tanulókra. A vidám fejtörőkről lapunknak Szóládi Zoltán, a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyilatkozott:

Szabó Szabolcs

Izgalmas fejtörők sora várt a gárdonyis diákokra Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

– Bodonyi Gyöngyi tanárnő az év közben alkalmazott fejlesztő játékokból egy Varázsmatek fantázianevű délelőttöt állított össze a diáksereg legnagyobb örömére. Az aulában taktikai, stratégiai, logikai játékok mellett voltak építőjátékok síkban és térben, reflex- és gyorsaságfejlesztő játékok, különféle legók és memóriajátékok, valamint ugróiskola és kéziskola is. A játékos képességfejlesztő játékokat az alsósok is kipróbálhatták, sőt még versenyezhettek is a nagyokkal. A cél a jó játékon kívül az volt, hogy láthassák, megtapasztalhassák a gyerekek, hogy játszva is lehet a matematikát tanulni, és együtt „játsszon” (matekozzon) kicsi és nagy egyaránt. A délelőtt fénypontja a Rubik-kocka kirakásának versenye volt (ez is tanórai foglalatosság!), amelyet nagy érdeklődés kísért. A győztes tanuló 22 másodperces idővel diadalmaskodott. Az aulában mintegy díszként az év közben készített, valóban színvonalas lapbook-ok kiállítását is meg lehetett tekinteni. 
A gyerekek megtapasztalhatták, együtt játszva is lehet matekozni

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában