Kerékpártúra

2022.06.10. 08:00

Egy könnyed közösségi bringázásra hívnak

Pünkösdhétfőn a szomszédos Dunaföldváron, most szombaton pedig Dunaújvárosban hívják egy könnyed kerékpáros túrára a sportbarátokat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Molnár Emese

A részvétel ingyenes, de támogatói rajtszám vásárolható Fotó: LI

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség június 11-én szervezi meg a 36. Dunaújváros–Mezőfalva–Dunaújváros Bringatúrát. A részvétel ingyenes, bárki csatlakozhat. A regisztráció már 8 órakor kezdődik, ugyanis ezer forintért támogatói rajtszámot lehet vásárolni, amelynek bevételével a helyi ebrendészeti telep fejlesztését segítik, illetve a rajtszámmal (és persze a táv teljesítésével) lehet részt venni a nyereménysorsoláson. A szponzoroknak köszönhetően számos ajándék vár arra, hogy gazdára találjon, a többi között kerékpárok, sporteszközök. 
A menet a Városháza térről indul Mezőfalvára (ez egy 14,5 kilométeres távot jelent). Ezután egy kis pihenő következik, frissítővel és cheerleader-bemutatóval várják a bringázókat. Ekkor lehet leadni a rajtszámokat a nyereményjátékhoz. A visszaindulás 11 órakor lesz, a tombolasorsolás pedig 12.15-kor. 
A bringatúra résztvevőinek biztonságos közlekedésére a rendőrség és a helyi polgárőrség kollégái ügyelnek, és ahogy azt már a járművezetők megszokhatták, a program ideje alatt forgalomkorlátozásra, ideiglenes útlezárásokra számíthatnak a túra útvonalán. 
A program fővédnöke Szemenyei István, a Rudas középiskola igazgatója, aki mintegy húsz éven keresztül szervezte a bringatúrákat. A fővédnök 8.35-kor köszönti majd a résztvevőket, ezután közös bemelegítés lesz, aztán 9 órakor elrajtolnak a bringások. 

Újtelepi csapat 
A bringatúrára minden érdeklődőt szeretettel várnak. Első ízben csatlakozik a programhoz a Városvédők Újtelepért Egyesület is – erről Nyári Ica, az egyesület alelnöke írt. A Nyeregbe Újtelep! elnevezéssel meghirdetett akciójuk nyomán már több mint harminc résztvevő regisztrált a sporteseményre a városrészből. A felhívásban arra kérik a csatlakozókat, hogy zöld pólóban érkezzenek, ezzel is színesítve a bringatúra mezőnyét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában