A gyerekek versenye után szombaton juniális

2022.06.16. 09:00

A halászléfőzés mellett vetélkedők, gyerekprogramok, fröccsterasz és koncertek a kínálatban

A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete idén is számos programmal várja a kötelékébe tartozó több száz horgászt a kezelésükben lévő solti kis-Dunán. Legutóbb a gyerekeknek szóló versenyt rendezték meg.

Gallai Péter

Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete

A két korosztályba osztott résztvevők, ahogyan lenni szokott, általában küszöket zsákmányoltak, de többeknek keszegeket is sikerült horogra csalniuk. A versenyen, amit az eső miatt idő előtt abba kellett hagyni, a fiatalabbaknál Gelencsér Péter lett az első, Tóth Nikolett a második, Gallai Gergő a harmadik. A tízévesnél idősebbeknél Otott-Jagodics Richárd fogását mérlegelték a legtöbbre, őt Tóth Dániel, illetve Hornyák Dávid követte. A dobogósok az egyesület és a ­MOHOSZ támogatása révén értékes jutalmakat kaptak a kupák és oklevelek mellett. Utóbbit és érmet szintén mindenki vehetett át. Sőt, egy nagylelkű felajánló, Major Mátyás révén, azok is kaptak nyereményt, akik a legkevesebb halat fogták, de ez persze csak a verseny végén derült ki. 
Szombaton pedig az év legnagyobb szabású rendezvényét tartja az egyesület, tagjai és minden érdeklődő számára, a horgászjuniálist a festői kis-Dunán lévő tanyánál. A program reggel 9 órakor kezdődik a halászléfőző versennyel, több mint húsz csapattal. Délután 14.30-tól habpartit tartanak a földvári önkéntes tűzoltók, aztán kötélhúzó és sörivó verseny jön. Majd ifj. Alberczki Sándor zenél, aztán Berek Brothers, Kis Bikás és Időutazó Rock Band koncertje lesz. A nap során ingyenes lovas kocsikázás, játszóház, íjászat és egészségsátor is várja az érdeklődőket. 16 és 19 óra között a Bur­gundiai Pincesor Egyesület jóvoltából a szintén ingyenes fröccsterasz várja vendégeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában