Dunaújváros

2022.05.22. 16:00

Véradás lesz a horgásztanyán

Május 24-én, jövő héten kedden egy különleges véradást tartanak majd a dunaújvárosi horgásztanyán (Halász sor 1–3.). A donortoborzó ezúttal a dunaújvárosi horgászközösség egyik elismert tagját, Kesztyűs Józsefet segíti majd.

SzSz

– Jelenleg remekül vagyok, hála annak, hogy a múlt héten nyolc adagnyi vért kaptam, így stabil az állapotom. Az orvosok időskori vérszegénységet állapítottak meg nálam, ezzel küzdök, ám nem hagyom el magam – fogalmazott megkeresésünkre Kesztyűs úr, aki pozitívan válaszolt kérdéseinkre: – Természetesen nem csak én vagyok ilyen helyzetben. Köszönöm, hogy a szervezők rám is gondoltak, de a lényeg, hogy minél többen adjanak vért, hiszen a számok azt bizonyítják, egyre kevesebb a felajánló. 
Kesztyűs József a 2010-es évek elejétől egy külön rendszert dolgozott ki a fogási naplók rendszerezésére, az abban foglalt információk kiértékelésére. Munkájának is köszönhető, hogy a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület évről évre hatékonyan látja el a haltelepítéssel kapcsolatos feladatait. 
 

Címkék#véradás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában