Szakmájukban versenyeztek

2022.05.03. 12:00

Két rudasos tanuló is remekül szerepelt az ÁSZÉV döntőjében

DH

Markó Médea és Erdélyi Hédi

A közelmúltban rendezték meg az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyét (ÁSZÉV). A DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiumot két tanuló képviselte az országos döntőben: Sportismeretek tantárgyból Erdélyi Hédi 12.A osztályos, sportágazatos tanuló, az ügyvitelágazatot pedig irodai ügyviteli ismeretek tantárgyból Markó Médea Mercédesz 12.B osztályos tanuló. A megmérettetés mindkét tárgyból háromfordulós volt. A számítógépes teszt után következett az írásbeli feladatsor kidolgozása, majd a szóbeli. A döntőben irodai ügyviteli ismeretek tantárgyból 28 fő vett részt a küzdelemben, Mercédesz az összesítésben a 14. helyen végzett. 
Hédi az írásbeli megoldás után a tizedik helyen várta a szóbeli vizsgát, ahol a második legeredményesebb felelettel feljött a negyedik helyre. A megmérettetés annyira szoros volt, hogy csak egy ponttal maradt le a dobogós harmadik helyről, s két ponttal a másodikról. A rudasos tanulókat Vass Erika, Horváth István és Kovács Zsolt készítette fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában