Az Arany-iskola fennállásának 40. évfordulójához ért

2022.05.28. 15:30

Jeles születésnapot ünnepelt a közösség

Az elmúlt héten több jelentős esemény is zajlott az Arany János Általános Iskolában. Amíg a hét közepén az Arany Galéria nyitotta meg év végi összefoglaló tárlatát, a hét zárásaként az iskola fennállásának 40. évfordulója alkalmából családi pikniket szerveztek a városi kemping területén.

Török Tímea

A felső tagozatos tanulók munkáiból összeállított kiállítás nyílt az Arany Galériában Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Béke városrészi intézményben már régóta törekednek a szülők aktívabb bevonására a tanulók iskolai életébe. Ezért szinte minden iskolai rendezvényen számítanak a szülőkre, hol vendégként, hol pedig aktív résztvevőként. Az Aranyban az együttműködés a szülők és az iskola között igazán harmonikussá vált az évek során. 

orváth Éva nyitotta meg ezúttal is az év végi tárlatot Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap
Forrás: Zsedrovits Eniko

2022. május 25-én, szerdán nyílt meg az Arany Galériában a felső tagozatos tanulók munkáiból összeállított kiállítás. A tárlatról Horváth Éva rajztanárt kérdeztük. 
– Az év végi kiállítás különlegessége, hogy 40 éves iskolánkban 35 éve volt az első ilyen vizuális bemutatónk, amit akkor és most is én nyitottam meg, s nekem ez az utolsó is egyben, hiszen hamarosan nyugdíjba megyek. A tárlaton a felsősök munkáiból a legkiválóbbakat válogattuk össze, ezek az órán, vagy a műhelyben készültek. A kiállítás a tanév végéig látható majd – mondta el a pedagógus. 
Május 27-én, pénteken családi Arany-pikniket szerveztek a dunaújvárosi kemping területén. A rendezvényről Tóthné Mess Erika főszervező nyilatkozott lapunknak. 

Remek volt a hangulat a családi pikniken is pénteken Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap


– Az iskola egész közössége nagyon várta a rendezvényt, hiszen a pandémia miatt ilyen jellegű közös eseményen már 3 éve nem találkozhattunk. De ezen túl is van két aktualitása a mostani pikniknek, hiszen a gyereknapot és iskolánk fennállásának 40 évfordulóját is megünnepeltük. A szülinaphoz torta is dukál. Ezért volt egy 500 szeletes tortánk, bográcsos finomságok, sok játék, kutyás program, darts, peonza, foci, tollas és zene. Minden közreműködőnek köszönjük a segítséget – összegzett. 
 

Sportos programokból sem volt hiány a kempingben Fotó: LI
Forrás: LI

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában