Dunaföldvár

2022.05.19. 16:00

Az igazi vásár megunhatatlan

Balogh Tamás

Fotók: Balogh Tamás

Dunaföldvár - Fejér megye déli részéhez közel egy klasszikusnak mondható vásárt rendeznek. Tavasztól őszig minden hónap harmadik szombatjának délutánján a lassan gyülekező készülődők miatt megelevenedik a 6-os főút menti Alsó-tónál található terület. A másnap hajnalban érkezők rohamos építkezése és berendezkedése nyomán vasárnap reggel héttől a csodákat és a szerencséjüket keresőknek is megnyitja jelképes kapuit a Dunaföldvári Országos Állat- és kirakodóvásár. Mint például az elmúlt hét végén. 

Miért a címben írott „igazi”? Mert ott mindent „is” lehet kapni. A Barbie babától a kerti törpéig, a remek Boss öltönymásolattól az erdélyi női viseletig, a naposcsibétől a koi pontyon át a választási malacokig, vagy éppen a szelídként és mindenevőként, egyúttal bio fűnyíróként is ajánlott, már éppen nem szopós kecskegidákig. Természetesen a műszaki életet reprezentálók sem hagyják magukat, ők a legkisebb generációk harci játékaitól rajtolnak és a különböző lelőhelyeken akár az isonzói bajonettekig is eljuthatunk. 


Na, ugye nem volt túlzás az a „mindent is” definíció?! Kivált, ha elismerem, hogy meglepően sokan protestálhatnának az ő szakterületük gonosz mellőzése miatt. 
Egy valamit azonban mindenképpen meg kell említenünk: az éhséget és a szomjúságot csillapító oázisokat. A rendes begyakorlott vásárlátogatók – ahogy a kereskedők – csakis a bevált és esküvel igazolt minőséget gyártó büféket látogatják. Izgalmas ez a világ. Legközelebb innét folytatom.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában