Dunaújváros

2022.04.09. 14:00

Véget ért a szakmai hét a helyi óvodában

Pénteken véget ért a Tavaszi pedagógiai szakmai napok elnevezésű rendezvénysorozat, amelyben mint bázis­intézmény a Dunaújvárosi Óvoda is vezető szerepet vállalt. Három városi tag­óvodában aktuális nevelési témákról hallhattak kiváló előadásokat a résztvevők.

Török Tímea

Fotó: LI

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja idén is megrendezte szakmai rendezvénysorozatát. 
Városunkban három tagóvodában mutatták be „Jó gyakorlataikat” a pedagógusok. Külön öröm volt, hogy két év után végre személyesen is találkozhattak egymással. 
Április 6-án az Eszterlánc tagóvodában Pintér Ildikó gyógypedagógus Komplex mozgásfejlesztés normál fejlődésmenetű gyermekeknél címmel tartott bemutató foglalkozást a feladatok folyamatának bemutatásával, majd gyakorlati tanácsadással, konzultációs lehetőséggel. 
Április 7-én az Aranyalma tagóvoda adott helyszínt egy másik „Jó gyakorlat” bemutatásának Ovi-zsaru címmel. A bűn- és baleset-megelőzés témájú, játékos, figyelemlekötő, közvetlen kommunikációra épülő megelőzési programsorozat nagycsoportosoknak történik. A bemutatót Markóné Kiss Andrea, tagóvoda-vezető, óvodapedagógus vezette.  

Mintegy harminc óvodapedagógus gyűlt össze a Csillagvirág tagóvoda klubhelyiségében, hogy a konfl iktuskezelésről beszéljenek
Forrás: LI

Április 8-án a Csillagvirág tagóvoda adott helyszínt egy sokakat foglalkoztató témának, Rutinos konfliktuskezelés címmel. Az előadást Dolmány Zsuzsanna óvodapedagógus, mediátor vezette. Kérdésünkre a következőket mondta előadásával kapcsolatban: – Amikor végeztem mediátorként, kíváncsi voltam, hogy a tanultakat vajon adaptálni tudom-e az ovisoknál. Elmondhatom, hogy amikor már kialakul a szuperego, 6-7 éves gyerekeknél számos technikát lehet alkalmazni, például a semlegesbe fordítást, az átkeretezést, a külön tárgyalást, a parafrázist, történetmesélést. Én egy újfajta szemléletet szeretnék bemutatni a hallgatóságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában