Gárdonyi lábtoll-labda

2022.04.23. 14:00

Sokakra, sok nagyszerű eredményre lehetünk büszkék

Seregélyesre utazott a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI lábtoll-labda csapatának 15 versenyzője a Lábtoll-labda Diákolimpia® országos döntőjére, melyet 2022. április 21-én és 22-én rendeztek meg az I-IV. korcsoport részére. A Gárdonyi tanulói nagyon szép eredményekkel tértek haza a versenyről.

A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI diájkai közül a versenyen ketten oszágos bajnokok lettek. Irowa Noel a IV. korcsoport egyéni versenyében lett aranyérmes, míg Nagy Kitti a II. korcsoport egyéni versenyében I. helyezést ért el.

Irowa Noel

Kohán Árpádné, a MLTSZ Dunaújváros Gárdonyi edzője így  értékelte a versenyt

- Az I-II. korcsoport lány egyéni versenyszámában a dobogó első négy helyén gárdonyis állhatott! A kicsi lányok csapatversenyben is ügyeskedtek, pedig ebben a versenyszámban fel kellett játszaniuk az eggyel magasabb korcsoportba. Így is a IV. helyen végeztek. 

II. korcsoport, lány egyéni versenyI. Nagy Kitti – II. Nagy Hanna – III. Gál Vivien és Kovács Noémi

Az I-II. korcsoportos fiúknál ketten is bekerültek a legjobb 8 közé, és Kerti Benett a dobogóra is felállhatott: III. helyezést ért el. Kókány Balázs épp csak lecsúszott a dobogóról, V. helyen végzett. 

A fiatal korosztálynál is izgalmas meccseken drukkolhattunk csapatunknak. A kicsi fiúknak is magasabb korcsoportba kellett feljátszaniuk. VI. helyezésük dicséretes a népes mezőnyben! 

A IV. korcsoport versenye már igazán izgalmas és látványos versengést hozott. Itt már nemcsak a magabiztos labdakezelés és ruganyosság számít. A gondolkodva játszani is nagyon fontossá válik, ahogy azt az eredményhirdetéskor Horváth Sándor, Seregélyes polgármestere is kiemelte. A játékot nézve fogalmazódott meg benne: ehhez a különleges sporthoz nemcsak ügyességre, gyorsaságra van szükség, hanem észre is. Mindezt bizonyították is a korcsoport versenyzői. 

Csapatverseny II. hely: Irowa Noel - Kondor Anett – Rabi Marcell – Zudor Milán

A gyors helyzetfelismerés és döntésképesség, a kivitelezés magabiztosságának példája volt Kondor Anett és Irowa Noel játéka. 

A fiúk egyéni versenyében öten jutottak be a legjobb 8 közé! 

Kondor Anett

A diákok közül kilencen értek el dobogós helyezést

Lány egyéni verseny I-II. korcsoport: 
I. Nagy Kitti – II. Nagy Hanna – III. Gál Vivien és Kovács Noémi

Fiú egyéni verseny I-II. korcsoport: 
III. Kerti Benett 

Fiú csapatverseny IV. korcsoport: 
II. helyezés: Irowa Noel - Kondor Anett – Rabi Marcell – Zudor Milán 

Lány egyéni verseny IV. korcsoport: 
III. Kondor Anett

Fiú egyéni verseny IV. korcsoport: 
I. Irowa Noel – III. Zudor Milán 

Zudor Milán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában