Örök kedvenc a fa

2022.04.26. 11:00

Nagyszerű dolog a szabadban tartózkodni

duol.hu

Egy terasz néha már olyan, mint egy nappali Fotó: KR

Dunaújváros - A valódi tavasz megérkezésével együtt jár az is, hogy egyre több időt szeretnénk a szabadban tölteni, újra felfedezni a természettel való kapcsolatunkat a hosszú tél után. És hol tudnánk ezt jobban elérni a hétköznapokban, mint a saját teraszunkon, kertünkben, erkélyünkön? A kérdésre Nagy Szilvia, a Praktiker kategóriamenedzsere válaszol. 
– A szabadban kialakított terek legfőbb célja, hogy pihenjünk, feltöltődjünk, kikapcsolódjunk, így már egyáltalán nem elegendő egy véletlenszerűen választott asztalt és néhány széket felállítani a kertben. Sokkal inkább arra vágyunk, hogy a saját magunk és otthonunk stílusában kialakított térben valóban kényelmesen, gondtalanul élvezhessük a napsugarakat vagy épp az árnyékot. Egyfajta második nappaliként, kültéri szobaként kell tehát gondolnunk a kertre, ami olyan, mintha a ház folytatása lenne: kialakítására időt kell szánnunk, a bútorokat és kiegészítőket gondosan meg kell válogatnunk. Egy remek terasz alapjait a kényelmes kerti bútorok adják, ezek kiválasztásakor pedig több szempontot is figyelembe kell vennünk. A legfontosabb kérdés, hogy hányan, milyen sűrűn és mire szeretnénk használni a teraszt. Nem mindegy, hogy hétvégi reggeliket, kerti partikat kell-e kiszolgálnia, esetleg néha kint is szeretnénk dolgozni. Az ilyen speciális igények esetén mérjük fel a szükségleteket: például megfelelő árnyékolás a laptopnak, elektromos csatlakozási lehetőség. Természetesen vegyük figyelembe a rendelkezésre álló helyet, és ennek megfelelően válasszunk. De az örök kedvenc a fa. 

Megfontolandó  - Már szinte elképzelhetetlen egy kerti garnitúra kényelmes párnák nélkül. Ha kimondottan kültéri darabokat veszünk, nem lehet nagy bajuk, de érdemes egy tárolót is elhelyezni, ahová el tudjuk azokat pakolni rossz idő esetén. Új trend, hogy a szőnyeg is kikerül a kertbe, természetesen strapabíró kültéri változatban. Talán furcsának tűnik, de mindenképp próbáljuk ki, és meglátjuk, mennyire otthonossá teszi a teret. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában