Mind a száz tojás elfogyott

2022.04.12. 11:00

Húsvéti készülődés volt az Intercisa Múzeumban, berzseltek is

Húsvéti készülődés – családi délután című rendezvényére várta szombaton délután az Intercisa Múzeum az érdeklődőket. A program lényege, hogy együtt kézműveskedhettek a gyerekek és a szülők.

Agárdy Csaba

Kicsik és nagyok egyaránt élvezettel készítették a különleges díszítésű húsvéti tojást Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Hamar kiderült, jó ötlet volt a múzeum részéről a húsvéti készülődés megszervezése, hiszen a 14 órai kezdésnél minden asztalt elfoglaltak a kicsik és a nagyok, és elkezdődött a lázas munka. Szinte az egész múzeumot belakták a gyerekek a szüleikkel. Egyre-másra alakultak a papírból, pálcikákból, tojásból és a különböző anyagokból készült „termékek”. Nyugodtan kijelenthetjük, nagyon szép alkotások jöttek létre, nem egy közülük bármelyik kézműves vásáron megállta volna a helyét. 
 

Húsvéti díszeket, dekorációkat varázsoltak az asztalokra a picik szülői segítséggel. Az egyik asztalnál berzselt tojást készítettek az ügyes kezek. Berzseléses tojásfestést – azaz a levélrátétes díszítést –, a legszebb hagyományos tojásfestési technikának tartják. A tojás főzőleve a vöröshagyma héja. A múzeum a helyszínen minden résztvevőnek biztosított egy darab főtt tojást, de azok, akik szerettek volna többet készíteni, vihettek magukkal akár egy doboznyit is. 
 

Farkas Lajos, a múzeum igazgatója a 18 órai záráskor elégedett volt: – Hagyományos programja ez a múzeumnak, de a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nem tudtuk megrendezni az eseményt, most szerencsére nagy siker volt. Egész délután jöttek-mentek a családok. Az biztos, több mint száz felnőtt volt, mert jelenléti ívet töltettünk ki, ehhez még számoljuk hozzá a gyerekeket. Az is tény, hogy mind a száz tojásunk elfogyott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában