Az első ploggingakció

2022.04.27. 15:00

Kocogás és szemétvadászat a környezetért

Rácalmás - A 2010-es évek második felében Svédországból indult világhódító útjára a plogging – a kifejezés a jogging (futás) és a plocka upp (svédül: felvenni) összekapcsolásából jött létre –, amelynek célja, hogy futás közben az útjukba kerülő szemetet is összegyűjtik a lelkes résztvevők.

Szabó Szabolcs

Tempós rajtot vettek a lelkes szemétvadászok

Fotó: LI

A Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok munkatársai hagyományteremtő szándékkal április 23-án, szombaton reggel plog­gingkihívásra várták a tettre kész kocogókat a Vizi Gábor Vízitúra Megállóhelynél. A főként fiatalok alkotta csapat tagjai kesztyűt húztak, zsákot ragadtak, és két útvonalon – Dulok dűlő, Duna-parti kerékpár­út – közel 5 kilométert megtéve szorgoskodtak. 
A szervezők részéről Sós Judit és Deimel Petra a DH-nak elmondta, a ploggingot követően kézműveskedés, rozmaringültetés, valamint a ­„Játszd újra” asztalnál szelektív hulladékból készített ügyességi és társasjátékok várták a diákokat. 
A tervek szerint a rácalmási plogging a település több civil szervezetét is bevonva jövőre ismét jelentkezik majd. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában