Kedvelt célpont

2022.04.17. 09:00

Bringázás a Tisza-tónál

Újra várja a Tisza-­tó a vonattal érkező kerékpáros turistákat – számolt be nemrégiben erről honlapján a MÁV.

NA

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a Tisza-tó Magyarország kedvelt kirándulócél­pontja, a fejlesztéseknek köszönhetően összességében közel huszonháromezer kerékpáros utazás történt a régióban a teljes tavalyi turisztikai szezonban. A Tisza-tó expresszvonatot több mint tizenkétezren vették igénybe, a Budapest–Tiszafüred és a Budapest–Poroszló viszonylat utasforgalma 2020-ban a pandémia miatti, jelentős mértékű országos visszaeséssel szemben sem csökkent, 2021-ben pedig már negyven–hatvanöt százalékkal meghaladták 2019 és 2020 teljes éves utasforgalmát. 
A március tizenkettőtől ősz vé­géig közlekedő expresszvonattal a Tisza-tó újra közvetlenül és kényelmesen elérhető a fővárosból. 
A vonat nagy befogadóképességű, már a korábbi ­kapacitás kétszeresével, ­azaz hatvanhárom kerékpárhellyel rendelkezik. A járaton találkozhatnak az utasok olyan kerékpárszállító kocsival is, amelyen akár huszonnégy kerékpár is elfér. Ilyen kocsiból hét készül el idén, amelyek a nyári főszezonban a Balaton északi partján ­közlekedő egyes vonatok ­kerékpár-szállítási kapacitását is növelik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában