ÖKO nap

2022.04.09. 20:00

Az újtelepi városvédőket nem zavarta meg az eső

A kilencedik ÖKO napot rendezte meg szombaton Újtelepen a Városvédők Újtelepért Egyesület. Gazdag programmal készültek a szervezők, de az esős időjárás keresztül húzta a számításukat.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Az ÖKO nap a régi újtelepi iskolában, illetve a közvetlen közelében lévő Móra és Vak Bottyán utcák kereszteződésénél volt. A városvédők véradással, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal, kézműves vásárral, BikeSafe akcióval is várták az Újtelepre érkezőket. Az esemény, amelynek főmotorja az egyesület alelnöke, Nyári Ilona Ica volt, 8 órakor kezdődött és 14 óráig tartott.
 

Először néhány szót a BikeSafe-ről! Rengeteg kerékpárlopás történik az országban, így Dunaújvárosban is. A BikeSafe abban segít, hogy az ellopott bringákat a rendőrség megtalálja. Ehhez egy regisztrációra van szükség, erre volt lehetőség az ÖKO napon. A regisztráció bekerül a rendőrség adatbázisába.

Forrás: LI

Az időjárás nem zavarta meg a lomtalanítást, egymásután érkeztek a konténerekbe a hulladékok. (Itt meg kell említeni, a polgárőrség, a városvédők tagjai vitézül állták ezúttal nem a sarat, hanem a zuhogó esőt, irányították a forgalmat, átvették a különböző haszontalanná vált holmikat.

Forrás: LI

Kisné Fehér Éva, a városvédő egyesület elnöke azonban elmondta, az időjárás alaposan belenyúlt a programjaikba: - A kézműves vásárra érkező árusok az utcáról ezúttal beszorultak az épület egyik termébe. A napelemes bemutatónak sem kedvezett az időjárás, és a gyerekek között mindig nagyon népszerű kukásautónak sem volt olyan forgalma, mint korábban. A véradásnál viszont végig nagy sor állt, és a szűrővizsgálatot is sokan igénybe vették. A BikeSafe-n részt vevő rendőrök az idősebb embereket jó tanácsokkal látták el, elsősorban annak érdekében, hogy ne tudják őket becsapni a szélhámosok, ne tudják kicsalni a megtakarított pénzüket. A rossz időjárás ellenére a lomtalanítás hasznos volt, egész nap folyamatosan érkeztek az emberek a hulladékokkal. Azt is megfigyeltük, amióta rendszeresen szervezünk lomtalanítást, az Újtelephez közeli erdőkben jóval kevesebb a szemét, mint korábban. Meg kell még említenem a segítő diákjainkat, akik negyvenen teljesítettek nálunk közösségi szolgálatot. Mindig nagyon lelkesek, segítőkészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában