Díjnyertes fotós

2022.04.24. 16:00

A Természet pillanatai címmel fotókiállítás láthatunk Nagyvenyimen

Koncz -Bisztricz Tamás nemzetközi Arany Teknős természetfotó pályázat háromszoros ifjúsági nyertesének fotóit április 22-től május 10-ig tekinthetjük meg a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében.

Koncz-Bisztricz Tamás (középen) munkásságát Kovács Sándor természetfotós mutatta be a közönségnek Fotók: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Gyönyörű az élővilág, amit legtöbbször észre sem veszünk. A Föld napja rendezvények alkalmából nyílott kiállítás nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő természet szépségeire és értékeire. Koncz-Bisztricz Tamás fotói ezt az értéket örökítik meg mindannyiunk számára. 

Tamás Csongrádon él és a Batsányi János Gimnázium tanulója. Tájakat, madarakat, emlősöket és makrotémákat szeret fényképezni. Kedvenc helyei: Tiszaalpár, Bokros-puszta, Bugac-puszta, a pusztaszeri Fülöp-tó, a bokrosi Sós-tó, a mórahalmi Nagyszéksós-tó. 2017 karácsonyára szüleitől kapott egy drónt, amivel később rengeteg képet készített. Köztük a „Szem”, „Az élet bölcsője” és a „Jégtörők”, amelyek a 2018-as Év természetfotósa tárlaton is szerepeltek. 2018-as Varázslatos Magyarország pályázaton „Mozgásban a természet” videó pályázaton 2. helyezett lett. „Ember a természetben” kategóriában 1. helyezett, valamint megnyerte a kompakt kategóriát. 2019 és 2022 között számos nemzetközi pályázaton ért el sikereket. Elnyerte az Év Ifjú Madárfotósa címet, Az Év Ifjú Makrofotósa címet, illetve a Golden Turtle pályázaton egyhuzamban háromszor nyerte meg az ifjúsági kategóriát. 2019-ben és 2020-ban Tamást választották az Év Ifjú Természetfotósának.

A kiállítás május 10-ig látható a nagyvenyimi művelődési házban


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában