Dunaújváros

2022.04.13. 08:00

A téma Agatha Christie és az expressze volt

Agárdy Csaba

Alaposan meg kellett fontolni a válaszadást Fotók: SzZsE

Játsszunk irodalmat! címmel városi vetélkedőt rendeztek tegnap a Bánki Donát Technikumban. A házigazdák mellett a Széchenyi István Gimnázium, a Pannon Oktatási Központ és a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola négytagú csapatai vettek részt. A Bánkinak régi hagyománya ez a vetélkedő, még abból az időszakból való, amikor drámapedagógiai osztályuk is volt. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben azonban elmaradt az esemény. 
Idén a téma Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című könyve, illetve az abból készült legutóbbi film volt. A diákoknak játékos feladatokat kellett megoldaniuk a filmmel kapcsolatosan, egy ötperces jelmezes jelenetet is be kellett mutatniuk, amit szabadon választhattak a műből. 
A „kérdéses” feladatok pedig a szerzővel, a szereplőkkel és a cselekménnyel voltak kapcsolatosak. A győzelmet végül a hazaiak, a Bánki csapata szerezte meg. A második helyen – megosztva – a kereskedelmi iskola és a Pannon Oktatási Központ végzett. A harmadik pedig a Széchenyi gimnázium lett.  
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában