Hazafiasság, hazaszeretet, honvágy

2022.04.12. 08:00

A magyar irodalom legszebb versei hangzottak el

A település önkormányzata a költészet napja alkalmából a témához illő rendezvénnyel szólította meg a lakosságot. Vasárnap 16 órára a faluházba várták a kulcsiakat.

Török Tímea

A kulturális esemény a Nemzeti Művelődési Intézet és a Köszönjük, Magyarország! program támogatásával valósult meg. Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, Udvarhelyi Boglárka operaénekes, Kiss Tivadar operaénekes, Pozsár Andrea zongoraművész és Pánti Anna magánénekesnő lépett fel a kulcsi közönség előtt. Magyarnak lenni címmel a magyar irodalom legszebb versei hangoztak el zenés köntösben, zeneirodalmi remekekkel párosítva. Az elismert művészek tolmácsolásában hazafiasság, hazaszeretet, nemzeti öntudat, magyar identitás és a honvágy érzései jelentek meg. 
Kodály Zoltán magyarországi és Bartók Béla erdélyi – székelyföldi – gyűjtéséből hangzottak el népdalok. Prózai és megzenésített előadásban hallhatott a publikum több gyönyörű verset, kiválóan interpretálva például Ady Endrétől, Petőfi Sándortól, Csokonai Vitéz Mihálytól vagy Wass Albert versei közül is többet. Végül a műsort egy Lehár-operettrészlettel koronázták meg. 
Kautzky Armand neve már maga is garantálta a sikert. Hiszen semmivel össze nem téveszthető orgánuma különösen szépen zengett a kulcsi faluház falai között is. Vasárnap délután Ady Endrétől A Párizsban járt az Ősz című verselése zajos sikert aratott. 
A rendezvény – bár nem volt telt házas –, mégis nagyszerű sikerrel zárul. A közönség lelkes tapssal fogadta és díjazta a neves művészek produkcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában