Dunaújváros

2022.04.16. 09:00

A lila fecske alkotója ihlette meg a gyerekeket

Török Tímea

Sok díjat osztott ki az alkotók között a zsűri Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdetett a József Attila Könyvtár gyerekkönyvtára. Nevezni a költő verseihez készült illusztrációkkal lehetett április 4-ig, az általános iskolás korosztálynak. 
A közművelődési szakemberek felhívására különösen nagy volt az érdeklődés, nem kevesebb mint 172 pályamunka érkezett a Lilatinta elnevezésű rajzpályázatra. A rajzokat szakmai szempontok alapján Sarokné Varga Anna festőművész, a mesefal alkotója értékelte. 
Az ünnepélyes eredményhirdetésre április 12-én délután 14 órakor került sor. 18 díjat osztottak ki, a jutalomkönyveket és okleveleket Harcos Bálint költő, író adta át a gyerekeknek. Nem csak a kiemelt művészpalánták, de minden pályázó kapott finomságot munkája elismeréseként. Majd a népszerű író briliáns előadásában A boszorkánycica című könyvből hallhattak a jelenlévők. 
A Nemes Nagy Ágnes versei által ihletett gyermekrajzokból kiállítást állítottak össze a gyerekkönyvtárban, amely a hónap végéig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában