Pályázat

2022.03.22. 18:00

Több mint 300 beküldött munka a víz világnapja alkalmából

A víz világnapja alkalmából kreatív gyermekeknek szóló pályázatot hirdetett a Fejérvíz Zrt. három külön kategóriában. A lelkes, alkotni vágyó lurkók szlogen, fotó- és rajzpályázatokkal tudtak benevezni a felhívásra.

DÉRI BRENDA

Az idei immáron a 29. alkalma volt annak, hogy külön világnapot szentelünk a víznek, melyet egy 1993-ban bevezetett határozatnak köszönhetünk. A Fejérvíz Zrt. vezérigazgatója, Laczi Péter beszédében elmondta, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal közösen együttműködve indították útjára a jelen pályázatot, mely olyannyira sikeres volt, hogy több mint 300 munka érkezett be felhívásukra. – Nagyon örülök amiért ennyien beküldték alkotásaikat, amelyek gyönyörűek egytől egyik. Látva a rajzokkal és képekkel teli színkavalkádba borult hosszú falat mindenképpen megérte – tette hozzá. Akárcsak minden évnek, úgy az ideinek is volt egy szlogenje, mely azt fogalmazza meg, hogy a gyermekeknek mit kellett szem előtt tartani az alkotás során. Így szólt: Felszín alatti vizek: Láthatóvá tenni a láthatatlant. Ezt a jelmondatot kellett beleépíteniük műveikbe.

Ami a díjazottakat illeti fotópályázat kategóriában I. helyezett lett Fürjes Keve Sámuel, II. helyezett Holka Éda Marietta és III. helyezett Zsédely Viola. Szlogenírásban a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Lukács Éva Melinda állhatott, akit Sauerwald Flórián István követett a második hellyel és Velecz Márk a harmadikkal. Végül a rajzpályázat eredményhirdetése következett, melyen belül öt különböző alkategóriát különített el a zsűri. Az óvodás csoportok közül első lett Árpádúti Óvoda Vizivárosi tagóvodája, második Pusztaszabolcsi Városi Óvoda és Bölcsőde, harmadik pedig a Sárkeresztesi Ficánkoló Óvoda. A gyógypedagógiai intézményben tanulók közül első helyezést ért el Tompa Lilla, másodikat Lódor Richárd és harmadikat Németh Zsolt. A művészeti iskolák alkategóriájában Somogyi Angelika Kármen munkáját tartották a legjobbnak, majd őt követte Tóth Rozália Anna és Király-Incze Bende. Utolsó sorban alsó és felső tagozat szerint díjazták a tanulókat. Míg alsó tagozatban Répási Luca alkotása vitte a prímet, második és harmadik helyen pedig Szabó-Lukács Luca és Boros Ádám rajzai, addig felső tagozatban I. helyezett lett Lukács Éva, II. Kovács Kata és harmadik Halász Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában