Ötven év

2022.03.26. 14:00

Gálával ünnepelt a Petőfi

Brousil Csaba

Nem maradhatott el a ma már nyugdíjas pedagógusok köszöntése

Fotó: LI

Idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a Petőfi Sándor Általános Iskola. Az iskolahét zárásaként Félszáz év címmel gálaműsort adtak a diákok a mozi épületében. Mindjárt kettőt is, hogy minden meghívott vendég elférjen: egyet délután, egyet este. Szerkesztőségünk az előbbin képviseltette magát. 
Hallhattunk prózát, éneket, láthattunk táncot, paródiát, nézhettünk archív képeket, meghallgathattuk Rideg István igazgató köszöntőjét és gondolatait a petőfis életérzésről. Köszönthettük a már nyugdíjba vonult petőfis kötődésű pedagógusokat, és emlékezhettünk azokra, akik már nincsenek közöttünk. A két­órás, feszes gálaműsor összes eseményét lehetetlen lenne összefoglalni, de az biztos, hogy hatalmas munkát fektettek bele elsősorban a diákok, de a pedagógusok, a szülők és a segítők is. Minden évfolyam megfordult a színpadon, ami nem kis teljesítmény. 
Valamikor e sorok írója is a Petőfi padjait koptatta, s így csaknem 30 év távlatából jó volt látnia, hogy az iskola nemcsak működik, de ugyanúgy él, mint az ő diákkorában.
 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában