Rácalmás

2022.03.23. 09:00

A víz világnapja volt, a gyerekek rajzoltak

A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi környezet és fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először egy évvel később, 1993-ban tartották meg. 
 

A globális környezeti problémák kezelése mindannyiunk érdeke, amelyhez összefogásra és együttműködésre van szükség. A vízkészlet csökkenésének megállítása, a vízminőség megóvása megkerülhetetlen feladat, ebben az egyéni cselekvésnek is kiemelt szerepe van, mivel az ember által okozott vízszennyezésekért negyedrészben a háztartások felelősek – hívta fel a figyelmet a világnap kapcsán a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. 

Márkusné Igmándi Zita (b) vezetésével énekelt az iskola kórusa
Forrás: Zsedrovits Eniko


 

A víz világnapja alkalmából a rácalmási Jankovich-általános iskolában tegnap díjátadó volt, hiszen sok óvodás és általános iskolás nevezett be abba a versenybe, amely a vizeink megóvására hívja fel a figyelmet. A megjelenteket – és természetesen a kis művészeket, akik oklevelet és ajándékokat kaptak – Márta István igazgatóhelyettes köszöntötte, majd Schrick István polgármester szólt a jelenlévőkhöz. A díját­adók között ott volt a Magyar Hidrológiai Társaság képviseletében Bogáth Jenő is. A lényeg: az eseményen egyértelmű volt, hogy a vízkészletünk nagy kincs, vigyázzunk rá! 

Schrick István, Rácalmás polgármestere is köszöntötte a résztvevőket Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap
Forrás: Zsedrovits Eniko

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában