Képek és videók

2022.01.30. 12:42

Viharos szél és porvihar tombol Dunaújváros környékén

Viharos szél jellemzi Dunaújváros és környéke időjárását. Több helyen porviharok alakultak ki, amelyek az utak mentén balesetveszélyes helyzeteket teremtenek. Kép és videóösszeállításunk következik:

Fotó: Szentirmai Ágnes

Elsőként kollégánk, Balogh Tamás jelentkezik beszámolóval Nagykarácsonyból: Már betöltöttem a 21. életévemet,😄 de ebben az évszakban ehhez hasonló vihart még nem értem meg Nagykarácsonyban 😱 Elvileg 43 km/h-s Északnyugati szél tarolja le a termőföldek felszínét és a megszerzett zsákmányt bőkezűen szórja szét, amerre a kedve tartja. Túl vagyunk az első kettő áramszüneten és reméljük, hogy a házaink megmaradnak! 

Dunajvárosban a Béke téri kereszteződésben a közlekedési lámpa részben leszakadt az erős szél miatt. Rendőri biztosítás melett halad a forgalom.

Fotó: Zászlosi Attila
Fotó: Szentirmai Ágnes
Zayzonné Kelc Éva készítette az alábbi fotót és ezt írta: Ma dél körül kidőlt egy fa a Liszt Ferenc kert és a volt ADU iskola közötti útra. Csak a szerencsének köszönhető, hogy éppen nem állt ott autó és szemelyi serülés sem történt. A katasztrófavédelmet értesítve kb. 15 percen belül kiérkeztek a tűzoltók akik összevágták és eltávolították az úttestről. (Nem ártana megvizsgálni a többi fát...)

Perkátáról Papp Péter és kedves neje Pappné Szebellédi Tündi készített videót és fotókat. Közösségi oldalukon így írnak: Egyre durvább széllökések vannak. Porviharok alakultak ki. A mért eddigi legnagyobb széllökés 68km/h de térségünkben már 100km/h feletti széllökést is mértek. Sajnos a szélmérőket "eszi" a por, és nem működnek megfelelően.

Fotó: Perkáta és kistérség időjárása

Adony térségében készült az alábbi videó az M6-os autópályán. Mindenki vigyázzon magára!

Pethes Bálint videót késztített Nagyvenyim és Mezőfalva között. Helyenként a látótávolság kritikus, akinek nem fontos ne induljon útnak - írja.

Nagyvenyimen készítette az alábbi fotót Tóthné Boldis Beáta
Homokvihar a horizont Perkáta környékén Fotó: Nikolicza Györgyi
A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 6. eseménye viharkár és fakidőlés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában