Tippek

2022.01.01. 19:00

Így élhetünk együtt a szobanövényekkel

A szobanövények kiválóan alkalmasak arra, hogy egy kis természetközeli hangulatot csempésszünk be otthonunkba.

Budai-Horváth Anett

Fotó: Varga Zsófia

A szobanövények nemcsak jól néznek ki, de nagyon nagy szerepük van lakásunk levegőjének tisztulásában is. Sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy amikor beltéri növényeket vásárolunk, akkor nem figyelünk rá, hogy milyen adottságai vannak a lakásunknak, mennyi fény van a szobában például. Mielőtt új szobanövényt vásárolnánk otthonunkba, vegyük figyelembe, hogy mennyi napfény jut be abba a helyiségbe, ahova majd a növény kerülni fog. Ha van olyan területe a lakásunknak, ahol rengeteg napfény van, akkor oda ideális lehet egy gyönyörű szobafikusz. Azoknak a növényeknek, amelyek élénk színű levelekkel rendelkeznek, rengeteg természetes fényre van szükségük, írja a feol.hu

A megfelelő szobanövény kiválasztásakor fontos figyelembe venni a hőmérsékletet, hogy menyire meleg vagy épp hűvös, de az is fontos szempont, ha esetleg ingadozó vagy épp stabil. A 10 Celsius-fok alatti hőmérséklet, vagy a nagyon gyors és hirtelen hőmérséklet-ingadozások egyes növényekre nézve kedvezőtlenek. A legtöbb beltéri növény inkább a 15–24 fok közötti hőmérsékletet részesíti előnyben. Egy kis lakásban nincs helye egy nagy szobafikusznak, de sok más kisebb beltéri növény közül lehet választani. Az alábbi népszerű kis szobanövények is remek választást jelentenek, mint például a szakállbromélia, a törpebors, a szeplősarc és a pozsgás növények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában