Alkotópályázat

2022.01.04. 09:00

Ha már maszk, alkossunk sajátot és egyedit

A helyi művelődési ház és könyvtár alkotópályázatot hirdetett. A közművelődési intézmény törekvése, hogy a lakosság érdeklődő és aktív részével újabb és újabb aktivitásokkal tartja fenn a kapcsolatot.

Török Tímea

Feke Judit, a gyönyörű maszkok készítője Fotó: Horváth László

Ezúttal a Rácalmáson élő, vagy a Jankovich Miklós Általános Iskolába járó gyerekeknek szabad technikával készített, orrot-szájat eltakaró arc-maszk készítésére hirdettek pályázatot. 

Hiszen napjainkban – nemtől, kortól, foglalkozástól függetlenül – mindenki életének és öltözetének elengedhetetlen része a maszk. Már majdnem két éve, hogy 2020 tavaszán meg kellett barátkoznunk a viselésével. Aztán rövid időre elfelejthettük, ám sajnos ismét aktuálissá vált – az azt újra kötelezővé rendelő szabályokkal – a védőfelszerelés. De ha már muszály akkor legalább ne legyen egyforma és sablonos. Itt egy lehetőség valami új alkotására. 

– Minden gyermeket arra kérünk, hogy készítsen egy egyedi maszkot saját kezűleg, és pályázzon! A kész pályaműveket a készítő nevével és osztályának feltüntetésével január 28-án, pénteken reggel 8 és délután 16 óra között lehet majd leadni a művelődési házban – mondta el az intézmény igazgatója, Kundra Anikó. 

A beküldött alkotások egy kiállítással együtt láthatók majd. Feke Juditnak, a dunaújvárosi Bartók kamaraszínház volt öltöztetőjének és jelmezkészítőjének több darabos maszkgyűjteményével együtt kiállítás formájában mutatják be. „Életünk része a maszk” című, a Magyar Teátrum Díjas női szabó különleges és egyéni maszkjaiból összeállított nagy sikerű kiállításáról már lapunk hasábjain is olvashattak Horváth László kollégánk tollából. A múlt év végén Mezőfalván nyílt vándortárlat, ahol egészen pontosan 214 darab, az alkotó által készített maszkot mutattak be. 

A rácalmási kiállítás-megnyitó és az alkotópályázat évfolyamonkénti eredményhirdetése 2022. február 1-jén, kedden délután 17 órakor lesz a művelődési házban, amelyre szeretettel várják az alkotást beküldő gyerekeket és családjukat, valamint minden érdeklődőt. 

A kiállítás előreláthatóan február 18-ig lesz megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában