Tenyésznyúl

2022.01.27. 16:00

Elindult a visszaszámlálás, közeleg a beadási határidő

Már csak ez a hét áll rendelkezésre azon állattenyésztők számára, akik a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához kapcsolódó de minimis támogatást kívánják igényelni.

Palocsai Jenő

Fotó: Varga Zsófia

A Magyar Államkincstár már korábban megosztott közleményében minden olyan információt, amely a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához kapcsolódó de minimis támogatás igénybevételéhez szükséges, olvasható a feol.hu-n. 

A de minimis egy csekély összegű támogatás, de van úgy, hogy a kis segítség is átlendíti az örökké bizakodó gazdákat. A szabályozás szerint tenyésznyulanként 3200 forint kapható, de csakis azzal a kikötéssel, hogy az nem haladhatja meg a kérelmező és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretet. 

Tenyésznyulak megléte esetén járhat a pénzbeli segítség Forrás: Pixabay

A támogatás menetéről szóló VM-rendelet módosítása alapján az állattartók részére a 2022. január 1. és január 31. közötti időszakban vissza nem térítendő átmeneti támogatás igényelhető a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályán. Kizárólag postai úton nyújtható be az igény, ezért a borítékon fel kell tüntetni, hogy 1892 Budapest, Magyar Államkincstár, Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya. 

A szóban forgó N02201 számú „Átmeneti támogatás iránti kérelem főlap” elnevezésű nyomtatványhoz mindenképpen mellékelni kell a tenyésztőszervezet, illetve az állattartó adatait is, függetlenül attól, hogy génmegőrzési céllal fenntartott, védett őshonos mezőgazdasági, valamint hús-, illetve prémhasznosítási típusba tartozó tenyésznyúl tenyésztésbe állításáról van szó. Az űrlapra fel kell vezetni a tenyésztésbe állítás időpontját, a nyulak számát, továbbá a törzskönyvi vagy tenyésztési főkönyvi számát tartalmazó, Nébih által hitelesített iga­zolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában