Dunaújváros

2022.01.21. 08:00

A város kenyere most a Rudas iskolát támogatja

Szabó Szabolcs

Szemenyei István, Szabó Zsolt, Létai Attila és Róka Sándor az átadáson Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az évek óta példaértékűen működő Dunaújváros Kenyere program egy újabb negyedéves állomása ért véget. A kezdeményezés most a helyi ebtelepet segítette több mint 400 ezer forinttal. Amint ezt Medgyesi Miklós, az önkormányzat kommunikációs vezetője kifejtette: 

– A korábbiakhoz hasonlóan az összegyűlt összeget az önkormányzat felkerekíti félmillió forintra. 

Létai Attila lapunknak elmondta: – Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki ebben a gyűjtőakcióban részt vállalt. A befolyt összegből új, fém zárt férőhelyeket szeretnénk létesíteni az állatoknak, főként kutyáknak. Első körben most három ilyet tervezünk. 

A jelenlegi létesítmények tervezése már zajlik, remélhetően hamarosan segítik majd a munkánkat. A karácsonyi akció is eredményes volt – mondta el lapunknak Létai Attila. 

Szemenyei István, a Rudas középiskola igazgatója elmondta: 

– Ezen akció első kedvezményezettje a Rudas Alapítvány. Ennek az alapítványnak pedig az az első számú feladata, hogy a középiskolában folyamatosan működő tehetséggondozást segítse és támogassa. 

Ennek szellemében mi olyan szakmai programokban gondolkodunk, amelyek segítik azt a szerteágazó munkát, ami ebben az egyre inkább fejlődő intézményben évek óta folyik – mondta el lapunknak a Rudas igazgatója, aki a jövőről is szólt: – Szeretnénk újraéleszteni a nemzetközi kapcsolatainkat valamint a közeljövőben szeretnénk az iskolaudvart is modernizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában