Uniduna

2022.01.29. 14:00

A szakma, amivel biztosan egyedülálló leszel

Legyél a XXI. század legsikeresebb mérnöke, szerezz olyan diplomát, amivel mindig sikeres leszel a munkaerőpiacon!

Fotó: Shutterstock

Kevesek által ismert, de annál sikeresebb mérnöki képzés az Anyagmérnök Bsc. Ezen a szakon végzettek jellemzően hazai és nemzetközi projektek megvalósításán dolgoznak a vegy-, jármú-, energetika-, vagy egyéb szolgáltatóiparban.

 

De hogyan is kell elképzelni valójában egy anyagmérnök hétköznapját?

 

Ezek a diplomások olyan mérnökök, akik alkalmasak a fémek, polimerek és kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek, azaz kompozitokban zajló folyamatok értelmezésére és irányítására. Továbbá az anyagtulajdonságok különböző technológiák során történő megváltoztatására, az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára, az anyag előállítási technológiai folyamatainak rendszerszemléletű irányítására és szervezésére, valamint ezen technológiákkal előállított anyagok minőségének biztosítására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés mesterszintű (MSc) folytatásához.

 

Magyarországon viszonylag kevés az a felsőoktatási intézmény, ahol anyagmérnöki képzést hirdetnek. Köztudott viszont az, hogy a Dunaújvárosi Egyetem a magyar anyagtudományi képzési terület fellegvára. 2021. augusztusában átalakult az egykori kohászati technikum és hivatalosan is a célja a magyar nukleáris ágazat utánpótlásának biztosítása.

 

Miért pont a Dunaújvárosi Egyetem anyagmérnöki képzése a jó választás? Mutatjuk:

 

  • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítottak ki. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatók tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerülnek beépítésre, így náluk egyedülálló tudást szerezhetsz.
  • A DPR kutatás szerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.
  • Fejlett infrastruktúra. Országosan elismert és ritka laborokkal rendelkezik a Műszaki Intézetük, ahol a gyakorlati tudás megszerzése nem kérdés.
  • Duális partnereik az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóikkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják.
  • 50 000 Ft/hó plusz ösztöndíjat kapnak az alapösztöndíjon felül az államilag támogatott szakra járó nappalis anyagmérnök hallgatók.
  • Mester-, és szakmérnöki képzéseken helyben tudnak továbbtanulni alapszakot végzett hallgatók.

 

Természetesen a képzés nem csak nappali, de levelező tagozaton is megtalálható, így akár már meglévő munkahely mellett, évente 8-10 szabadsággal megszerezhető ez a kiváló végzettség.

 

Ha felkeltette érdeklődésedet a cikkünk akkor látogass el az alábbi oldalra: Felvételi 2022

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában