Dunaújváros

2021.12.30. 20:00

Sportolóink fogadták az állatbarátok adományait

A két ünnep között, kedden, szerdán és csütörtökön délután a város sportszervezeteinek képviselői, játékosok várták az állatbarátok adományait a Tűzijáték helyet kutyatápot elnevezésű akció keretében.

Szabó Szabolcs

Mosolygós délutáni műszak a Városháza téren felállított gyűjtőponton – a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőttcsapata is csatlakozott az akcióhoz. A kézisek kedden fogadták a polgárok felajánlásait Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

 A „Tűzijáték helyett kutyatápot” mottóval három éve életre hívott kezdeményezés idén, a két ünnep között először, már három napon át várta az adományokat a Városháza téren felállított faházban. 

Ezúttal a város sportszervezetei és sportolói fogadták kedden, szerdán és csütörtökön délután a különböző állateledeleket 14 és 18 óra között. 

Akár egy tonna is összejöhet a háromnapos akció során

Fotó: Zsedrovits Eniko

A gyűjtőponton a városlakók találkozhattak többek között a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőttcsapatával, a női vízilabdázókkal, jégkorongozókkal, a focistákkal, a futsalcsapat tagjaival és a DKSE kiváló sportolóival is. 

A tavalyi akcióban több mint fél tonna táp gyűlt össze. E mennyiségnél már a zárónap előtt jóval több jött össze. 

 

Létai Attila, az Első Magyar Állatjogi Alapítvány elnöke

Létai Attila, az Első Magyar Állatjogi Alapítvány elnöke csütörtökön délután a helyszínen lapunknak elmondta: úgy 500 kilónyi állateledelt már elszállítottak, és bíznak benne, hogy a sikeres gyűjtőakciónak köszönhetően összejön a végére az egy tonna is. Az önkormányzat is támogatja a kezdeményezést. 

Barta Endre alpolgármester korábban elmondta, a város vezetői idén úgy döntöttek, hogy nem költenek olyan tűzijátékokra, hanggránátokra, amelyek megzavarhatják a kutyákat, kisállatokat. 

Az adományok az Első Magyar Állatjogi Alapítvány és a helyi ebrendészeti telep munkáját segítik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában